'Merkez Bankası Büyümeyi Destekleyecek Doğru Bir Adım Attı'

İSTİB Başkanı Kopuz: 'Merkez Bankamız, bu süreçte büyümeyi desteklemeye yönelik para politikası duruşu ile doğru bir adım atmıştır'.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulunun (PPK) faizleri sabit tutması kararına ilişkin, 'Merkez Bankamız, bu süreçte büyümeyi desteklemeye yönelik para politikası duruşu ile doğru bir adım atmıştır.' ifadesini kullandı.

Ali Kopuz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin büyüme hedeflerinin enflasyonla mücadeleden daha fazla öneme sahip olduğunu kaydetti.

Kopuz, 'Merkez Bankamız, bu süreçte büyümeyi desteklemeye yönelik para politikası duruşu ile doğru bir adım atmıştır. Ben biliyor ve inanıyorum ki bu duruş, hükümetimiz ve reel sektörün de desteğiyle yılın son çeyreğinde pozitif büyüme ile 2016 yılının bütününde yüzde 2,5-3 arası bir büyüme performansı yakalamamızı sağlayacaktır.' ifadesini kullandı.

İçinde bulunulan dönemde işletmelerin maliyetlerinin yönetimi adına her türlü çabanın öne çıkarılması gerektiğini belirten Kopuz, bu kapsamda işletmelere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile sağlanan Nefes Kredisi ve KOSGEB tarafından sunulan kredi faiz desteğinin önemli adımlar olduğunu kaydetti.

Merkez Bankasının bu doğrultuda KOBİ'lerin finansman maliyetine katkıda bulunacak bir duruş sergilediğini aktaran Kopuz, işletmelerin maliyetlerini dikkate alan bu duruşa öncelikle kamu olmak üzere tüm bankaların katkıda bulunmasının en büyük temennileri olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA