Melikgazi Belediyesi Asfalt Üretim Tesisleri Doğalgaz İle Çalışıyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Bölgesinde bulunan Melikgazi Belediyesi Asfalt Üretim Tesislerinin doğalgaz ile çalıştığını söyledi.

Melikgazi Belediyesi Asfalt Üretim Tesisleri Doğalgaz İle Çalışıyor
Mülkiyeti Melikgazi Belediyesine ait olan tesisin 12 bin metrekare alan üzerinde kurulu olduğunu ve saatte 120 bin ton asfalt ürettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Melikgazi ilçe sınırları içerisinde 81 mahalle mevcut olup toplam ilçenin bir ucundan diğer ucuna uzunluğu 65 km dir. Bu kadar geniş bir alanda kesintisiz, güvenli ve seri bir trafik akışı için her geçen gün yollar açılmakta ve var olanlar da yenilenmektedir. Dolayısı ile Melikgazi’nin güçlü bir asfalt üretim tesisi bulunmaktadır. 2016 yılında 330 bin ton asfalt ilçenin yolarına serilmiştir. Ancak Bu tesis kömür, motorin, benzin ile çalışmamakta olup doğalgaz ile çalışmaktadır. Yani çevre dostu bir tesis olup hem sanayi bölgesinde olması hem de doğal gaz ile çalışmasından dolayı aynı zamanda ekonomik bir üretim tesisidir. Dolayısı ile ekonomik getirisi hizmet olarak ilçemize geri dönmektedir.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, doğalgazla çalışan ve Melikgazi Belediyesi yanında çevre ilçelerin asfalt ihtiyacını Avrupa standartlarının üzerinde bir kaliteyle karşıladıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA