'Mehmet Akif'ten 15 Temmuz'a' Fotoğraf Sergisi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) kuruluşunun 10. yılı etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların yer aldığı fotoğraflar ilçelerde sergileniyor.

Karamanlı Kaymakam vekili Abdullah Şahin, Karamanlı Spor Salonu'nda düzenlenen 'Mehmet Akif'ten 15 Temmuz'a' sergisinin açılışını, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, MAKÜ Tefenni Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Bekir Yıldırım ve öğrenciler yaptı.

Sergiyi öğrencilerle gezen Şahin, yetkililerden fotoğraflarla ilgili bilgiler aldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, serginin Mehmet Akif’i anarak, gençlere yeniden hatırlatmak amacıyla düzenlendiğini anlattı.

Sergiyle, ülkenin geçirdiği olağanüstü süreçleri fotoğraflar yoluyla anlatmak istediklerini ifade eden Yıldırım, “Biliyorsunuz, yakın geçmiş zamanda ülkemiz olağanüstü bir süreçten geçti. Hain bir kalkışmaya sahne oldu. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı olağanüstü koşullar altında, bir varoluş mücadelesi altında yazmıştı. Birkaç ay öncesinde de vatanımız insanı, bir varoluş mücadelesiyle adeta vatanımızı yeniden kurtarmış durumda.” dedi.

Sergide 55 fotoğrafın yer aldığını kaydeden Yıldırım, fotoğrafların bir kısmının Mehmet Akif ile diğer kısmının ise 15 Temmuz darbe girişimi ile olduğunu dile getirdi.

Sergiyi gezen vatandaşlardan Nimet Kanal, Türk milleti olarak beraberlik içerisinde bulunulması gerektiğini belirterek, 'Büyüklerimiz önceden nasıl mücadele ettilerse bizler de şu anda mücadele etmekteyiz. Allah, yardımcımız olsun.' diye konuştu.

Kaynak: AA