Manisa'daki Göçmen Çocuklara, 'Uyum Setleri' Dağıtıldı

Manisa İl Göç İdaresi Müdürlüğü, yabancı öğrenciler için hazırlanan Türkçe, Arapça ve İngilizce kitaplardan oluşan 'uyum setini' Şehzadeler ilçesindeki yabancı uyruklu öğrencilere, törenle dağıttı.

Murat Germen İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende konuşan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Suriye ve Irak'taki çocukların göç etmek zorunda kaldığına işaret ederek ülke olarak mazlumların yanında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Şehzadeler Belediye Başkanı İsmail Önal da Türk Milletinin 'ensar-muhacir' duygusuyla göçmenlere sahip çıktığını ifade ederek 'Avrupa bunu anlamıyor. Anlayamadıkları için de insanlık zulmünü yaşatıyor dünyaya.' dedi.

Konuşmaların ardından Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yazılmış hikaye kitapları, boyama ve motif kitapları, resim defteri ve kalemlerden oluşan 'uyum setleri' yabancı öğrencilere dağıtıldı.

Murat Germen İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Göç İdaresi müdür vekili Savaş Türk, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA