MAGİAD'da Ömer Geriter Dönemi

Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Olağanüstü Genel Kurulu, üyelerin katılımıyla Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 3 dönemdir derneğin başkanlığını yürüten İsmail Ömer Özkara, görevini Ömer Geriter’e devretti.

MAGİAD'da Ömer Geriter Dönemi
1991 yılında kurulan Manisa Genç İşadamları Derneği, 13. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu ile Yönetim Kurulu Başkanı’nı ve yeni yönetimini belirledi. Tek liste ile yapılan seçimde MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ömer Geriter getirildi.

Kurulun açılması ile divan heyeti başkanlığına İdris Şendil, divan katipliğine Hüsnü Arslan, divan yazmanlığına ise Levent Akçalı getirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İsmail Ömer Özkara’nın 12. döneme ait faaliyet raporlarını ve MAGİAD saymanı Av. Yusuf Özkan’ın mali raporlarını okuması, ardından sunulan önergedeki tüzük tadilatları kabulü ve organ seçimlerinin yapılması ile derneğin yeni yönetim kadrosu oluşmuş oldu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen kongreye AK Parti Manisa Milletvekili MYKY Üyesi Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, siyasi parti ve bir çok oda dernek temsilcisi ve MAGİAD üyeleri katıldı.



Özkara’dan anlamlı veda

10., 11. ve 12. dönem MAGİAD Başkanlığı sürdüren İsmail Ömer Özkara yaptığı veda konuşmasında şunları kaydetti: "Manisa Genç İşadamları olarak gerek Manisa’da gerek Türkiye’de üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirdik. Kurmuş olduğumuz öğrenci temsilciliklerimiz ile gerçekleştirdiğimiz ’Dünya Devleri Manisa’da buluşuyor’ etkinlikleri mesir şenliklerinden sonraki en büyük organizasyon arasında yer alıyor. Böylesi Manisa’ya hizmet sevdası ile yanıp tutuşan bir derneğin çatısı altında yer almaktan, burada böylesi güzel insanlarla birlikte bir arada bulunmaktan duyduğumuz mutluluk paha biçilemez. 3 dönemdir yürüttüğüm MAGİAD yönetim kurulu başkanlığı görevimi, en iyi şekilde yapacağından hiç şüphem olmadığını bildiğim, 8 yıldır bizimle birlikte bu bayrak altında hizmet eden ve ayrıca başkan vekilliği görevini yürüten Ömer Geriter’e çıktığı bu yolda başarılar diliyorum."

Başkan Geriter’den çeyrek asırlık teşekkür

MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Geriter, kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "25 Yıl, Çeyrek asır önce değerli büyüğümüz Erdinç Yumrukaya önderliğinde, o zamanın genç işadamları olan ve bugün Manisa’nın her kesiminin saygı duyduğu isimler tarafından kurulan MAGİAD’ın kurucu başkanı Erdinç Yumrukaya başta olmak üzere Haşim Ağar, Şaban Örenay, Rahim Renan Çapra, Bahri Kurtoğlu, İdris Şendil, Salih Fulcun ve İsmail Ömer Özakara’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tam da bu noktada, MAGİAD’a katkı sağlamış, derneğimizi çeyrek asrı aşkın zamandır omuzlamış, yetkili kurullarda görev almış, özel hayatını hiçe sayarak derneğimiz için geceli gündüzlü çalışmış fedakar dernek yöneticilerimizi ve büyüklerimizi saygıyla selamlamak istiyorum. Bu süre boyunca derneğimizin etkinliklerine katılan, kurul ve komisyonlarda görev alan, üreten, paylaşan, katkı sağlayan tüm üyelerimize ve MAGİAD öğrenci temsilciliğine teşekkür ediyorum."

"MAGİAD bir mektep"

Başkan Ömer Geriter konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: "Manisa Genç İşadamları Derneği bir okuldur. MAGİAD birçok Manisalı Genç İşadamını, Ticarete ve Siyasete hazırlayan Bir Mektep, MAGİAD Manisa’nın ticari anlamda dışa açılan penceresi konumundadır, Bunu ben değil, bugün önemli görevlerde bulunan siyasiler, bürokratlar, ticarete yön veren duayenler söylüyor."

"Ciddi temelleri ve bağlantıları olan bir dernek"

Başkan Geriter, MAGİAD’ın sadece Manisa’nın değil Türkiye’nin derneği olduğunu vurgulayarak, "MAGİAD’ı Manisa’daki diğer derneklerden farklı kılan unsurlardan biri, MAGİAD’ın sadece Manisa’nın bir derneği değil, Türkiye’ye mal olmuş bir dernek olmasıdır. Sizlerinde bildiğiniz gibi bölgemizde Ege Genç İşadamları Federasyonu’na bağlı, Ülke genelinde Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’na bağlı ciddi temelleri ve bağlantıları olan bir dernek konumundayız. Bu bize diğer illerle köprü vazifesi kurma şansı verirken, Türkiye’nin nabzını tutma olanağı sağlıyor. MAGİAD 25 yıllık geçmişinde Çekişmenin, Kavganın, İhtirasın, Kıskançlığın, Fitne’nin uğramadığı bir dernek olmayı başarmıştır. Çünkü bugüne kadar ki tüm Genele Kurullarımız derneğimizin niteliğine yakışır, geleneklerimizden güç alan demokratik teamüllere uygun olarak Cereyan etti. MAGİAD’da yarış var, bu yarış bayrak yarışı. Bugün bu bayrağı devralma görevi bize nasip oldu.” dedi.



"Spor varsa spor, siyaset varsa siyaset"

Geriter sözlerini şöyle tamamladı: "Yeni dönemde bizler Manisa’nın olduğu her yerde olacağız. Manisa’da Siyaset varsa Siyasetin tam kalbinde, Spor varsa Sporun, Ekonomi varsa Ekonominin, kısacası Manisa’nın adının geçtiği her yerde MAGİAD’ı laik olduğu şekilde temsil ederek, görüş bildirecek, her türlü hizmetin arkasında duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sizlerde bilirsiniz ki Manisa eski Manisa değil, 25 yıl önceki Manisa’nın yerine en iyi yatırım yapılabilir şehir ünvanını alan Manisa ile karşı karşıyayız. Manisa artık Büyükşehir, bizim en önemli ve öncelikli görüşümüz Manisalı Genç İşadamlarını cesaretlendirmek ve onlara her konuda destek çıkmaktır."

Başkan Çelik: "Ömerlerden zarar gelmez"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik MAGİAD’ın yeni yönetimine başarılar dileyerek, "Öncelikle MAGİAD Manisa’ya gerçek anlamda hizmet eden bir derneğimizdir. Bizler belediye olarak kendileriyle ortak çalışmalar yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Şehrimizin sorunlarına kafa yoran, önem veren ve gençlerimizin bir okul gibi yetişmesine katkı sağlayan bir derneğimizdir. Ben bugüne kadar bu dernekte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir Ömer, diğer bir Ömer’e bayrağı devretti. Ben Ömerlerden zarar gelmez diyorum. Yeni başkan Ömer Geriter’e bu yolda başarılar diliyorum." dedi.



Baybatur: “MAGİAD’ı her zaman destekleyeceğiz"

AK Parti Manisa Milletvekili MKYK Üyesi Murat Baybatur MAGİAD’ın bir okul olduğunu vurgulayarak, “MAGİAD hem siyaset alanında, hem ticaret alanında aktif bir rol üstleniyor. Burası bir okuldur. Bu dernekten çıkan birçok önemli isim Manisa siyasetine, Manisa ticaretine katkılar sağlamıştır. MAGİAD geçmiş dönemde olduğu gibi önümüzdeki günlerde de birçok önemli projelere imza atacağına inancım tamdır. Bizler üzerimize ne görev düşüyorsa seve seve yapmaya hazırız. Bu dernekte her siyasi görüşten arkadaşlarımız bulunuyor. Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda derneği politize etmeden bir duruş sergilemişlerdir. Kendilerine ben bir kez daha teşekkür ediyor. Yeni yönetim kurulu başkanı seçilen Ömer Geriter kardeşime de çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum."

Ömer Geriter başkanlığındaki Manisa Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulunda şu isimler yer aldı: “Ömer Geriter, Yusuf Özkan, Emrah Kıvrak, İsmail Güleryüz, Mehmet Ali Yüce, Mert Eyigül, Halil Ağırbaşlı, Ömer Faruk Polat, Onur Örenay, Nihat Kaçire, Halil Erbil, Serdar Topbaş, Kürşat Çetin, Kerim Genellioğlu, Rıza Çetiner.”

MAGİAD’ın Yüksek İstişare Kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Levent Akçalı, Kemal Ünal, Kıvanç Kurt Aslanoğlu, Halil Avcılar, Tufan Palabıyık, Tevfik Yayman, Gökay Budak.”

Denetleme Kurulu, Jülide Kıyak, Danyel Hamitoğlu ve Semra Kaplan’dan oluşan MAGİAD’ın Haysiyet Divanı da şu isimlerden oluştu: “İsmail Ömer Özkara, Salih Fulcun, İdris Şendil, Bahri Kurtoğlu, Rahim Renan Çapra.”

MAGİAD’ın Federasyon Delegeleri ise şu isimlerden oluştu: “Ömer Geriter, Yusuf Özkan, Emrah Kıvrak, İsmail Güleryüz, Mehmet Ali Yüce, Mert Eyigül, Halil Ağırbaşlı.”
Kaynak: İHA