Macbeth Mutfak'ta AŞT Sahnesi'nde

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) Konuk Tiyatrolar Projesi’nin Aralık ayı konuğu “Macbeth Mutfakta” adlı oyunuyla Kadro Pa olacak.

Macbeth Mutfak'ta AŞT Sahnesi'nde
AŞT’nin 3 sezondur halkın büyük ilgiyle takip ettiği Konuk Tiyatrolar Projesi, devam ediyor. Proje ile yurt içi ve yurt dışından tiyatro grupları Antalyalılarla ücretsiz buluşuyor. AŞT, Aralık ayında İstanbul Kadro Pa tiyatro grubunu ağırlayacak. Kadro Pa, “Macbeth Mutfakta” adlı oyunlarını 22 ve 23 Aralık tarihlerinde saat 20.00’de AŞT sahnesinde sahneleyecek. Gösterimin ücretsiz davetiyeleri ise Antalya Şehir Tiyatroları gişesinden temin edilebilecek.

“Macbeth Mutfakta” Shakespeare’in ‘Macbeth’inden uyarlanmış bir obje tiyatrosu örneği. Shakespeare’in en kısa oyunu olmakla beraber dünyada en fazla sahnelenen eserlerinden birisi olan “Macbeth”, İskoç Kralı Duncan’ı öldürerek tahtı ele geçiren korkak bir caninin hikayesini konu ediniyor. Bu oyunda ise “Macbeth” hikayesinin mekanı mutfağa, karakterleri ise mutfak malzemelerine dönüşüyor. Örneğin sivri biberler sadık askerleri soğanlar ise halkı temsil ediyor.

Antalya Şehir Tiyatroları genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Konuk Tiyatrolar Projesi ile yurt içinden ve yurt dışından gelen farklı grupları sahnelerinde ağırlayarak tiyatronun evrensel dili çerçevesinde kültürler arası kaynaşmaya olanak sağladıklarının söyledi.

Kaynak: İHA