Liderler Lüleburgaz'da Buluştu

2016 Kadın Yılı etkinlikleri kapsamında kadınların ve erkeklerin iş dünyasına katılımını artırmak amacıyla Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Liderler Buluşması düzenlendi.

İş hayatına atılmak isteyen girişimcileri motive etmek için gerçekleşen buluşmada; MIT Technology Review tarafından düzenlenen ’35 Yaş Altı Yenilikçiler’ yarışmasında Yılın Sosyal Yenilikçisi ödülünü kazanan Duygu Kayaman, Bloomberg HT ekran yüzü ve ’Bana Bana Hep Bana’ kitabının yazarı Aslı Şafak, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı ve İstanbul Startup Angels mentorlarından Berrak Kutsoy ve General Electric Türkiye İnovasyon Lideri Ussal Şahbaz Lüleburgaz’da hikayeleriyle ilham oldu.

Liderler Buluşması kapsamında Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın danışmanı Berrak Kutsoy, Ali Sabancı ile çalışmalarından tecrübe edindiği girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini ele alırken genç girişimcilerin dikkat etmesi gereken tüyoları paylaştı. İş yaşamında girişimci ruhun önemine dikkat çeken Kutsoy, girişimcilik merkezleri ve etkinlikleri kapsamında genç girişimciler ve öğrenciler için sağladıkları fırsatları aktardı.

Microsoft’ta çalışan ve Young Guru Academy çatısı altında projelerini yöneten Duygu Kayaman, görme engelli bir birey olarak çalışma hayatında engellere takılmak yerine engelleri ortadan kaldırmanın yollarını ve hayallerinin peşinden gitmenin önemini anlattı.

Bloomberg HT ekran yüzü ekonomist Aslı Şafak ise günlük hayatın ekonomisine değindi. İnsanların tüketim alışkanlıklarını tekrar sorgulamasına, hatta kökünden değiştirmesine katkıda bulunan bir konuşma yapan Aslı Şafak, sıradan bir vatandaş ya da iş dünyasında üst düzey bir yönetici olsun, aldığı her küçük ekonomik kararın insanlık adına ne kadar büyük sonuçları olabileceğini hatırlattı. Aslı Şafak, konuşmasının ardından kitabını katılımcılar için imzaladı.

GE Türkiye İnovasyon Lideri Ussal Şahbaz, inovasyonun ve teknolojinin girişimcilikteki yerini anlattı. Teknoloji dünyasının yeni trendi olan nesnelerin interneti hakkında da bilgiler veren Şahbaz, bu alandaki fırsatları kendi deneyimleriyle paylaştı.
Kaynak: İHA