Katar Dışişleri Bakanı Al Sani Etiyopya'da

Etiyopya ile Katar arasında 11 ekonomik işbirliği anlaşması imzalandı.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'yı ziyareti çerçevesinde iki ülke arasında 11 ekonomik işbirliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

Al Sani, başkent Addis Ababa'da Etiyopyalı mevkidaşı Workneh Gebeyehu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Katar Emiri Şeyh Temim Hamad Al Sani'nin yakın bir tarihte Etiyopya'ya ziyaret gerçekleştireceğini belirterek, bunun hazırlıklarını tamamlamak için Bakan Gebeyehu'yu Doha'ya davet etti.

Etiyopya Dışişleri Bakanı Gebeyehu da Bakan Al Sani'nin ziyaretinin iki ülke arasındaki ortak işbirliği ve ilişkilerinin güvenirliğine işaret ettiğini, dolayısıyla Katarlı yatırımcıları başta turizm olmak üzere çeşitli alanlarda yatırım yapmaya çağırdı.

Bu arada ziyaret kapsamında Etiyopya ile Katar arasında turizm, yatırım, altyapı, iki ülke iş adamlarının ikili yakınlaşması ve barış ile güvenlik alanında bölgesel ve uluslararası işbirliğini güçlendirmeye ilişkin toplam 11 ekonomik işbirliği anlaşmasının imzalandığı belirtildi.
Kaynak: AA