Kadınlara Dövüş Ve Savunma Eğitimi

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Demirspor Kulübü’nün kadın taraftarlarına şiddete karşı savunma eğitimi veren Ürdünlü Lina Khalife’yi konuk etti. Başkan Vekili Akyürek, Adana’da kadına yönelik şiddete karşı caydırıcı olması açısından yürütülen çalışmanın yararlı olacağını belirtti.

Kadınlara Dövüş Ve Savunma Eğitimi
Adana Demirspor Kulübü ile Ürdün merkezli She Fighter Spor Merkezi, Tarsus’ta tecavüz girişimine direndiği için öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anısına “Özgecanlar Yaşayacak” sloganıyla kadınlara yönelik savunma teknikleri eğitimi projesini uygulamaya koydu. Mavi-Lacivertli renklere gönül veren kadın taraftarlara yönelik çalışma yürüten Lina Khalife, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’i ziyaret edip, projeye dair bilgi verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hemcinslerini ücretsiz yürütülen programa katılmaya çağıran Lina Khalife, kadına yönelik şiddetin küresel bir sorun olduğunu belirtip, She Fighter olarak çeşitli ülkelerde yaklaşık 12 bin kadına, çeşitli dövüş sporları tekniklerini öğrettiğini söyledi.

Bu projede silahlı ve bıçaklı saldırılara karşı kendilerini nasıl savunabileceğine ilişkin eğitim alan kadınların özgüvenlerinin de arttığını kaydeden Lina Khalife, caydırıcı etkisinin de yüksek olduğunu dile getirdi.

Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise kadınlara olası fiziksel ve cinsel saldırılarda kendilerini korumalarını sağlayacak taktik, teknik ve bilgi kazandırmayı amaçlayan eğitim programını yürüten Adana Demirspor Kulüp Başkanı Sedat Sözlü ve yönetim kurulu üyeleri ile kadın taraftarları tebrik etti.

Dünyanın birçok ülkesindeki kadınların etnik köken, din, ekonomik ve sosyal statü gözetmeksizin, cinsiyete dayalı şiddete maruz kaldığını vurgulayan Başkan Vekili Akyürek, “Adana güvenli bir şehir, ancak son yıllarda Güneydoğu illerinden yoğun göç alması ve Suriyeli sığınmacıların kentimize gelmesiyle zaman zaman kadına yönelik istenmeyen olaylar yaşanıyor. Sosyal sorumluluk anlamında hayata geçirilen bu projenin destekçisi olmaya hazırız. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kadın personelinin de bu eğitimi almasının yararlı olacağı düşüncesindeyim” dedi.

Ziyarette hazır bulunan Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan da kadına yönelik şiddetin önlenmesine katkıda bulunacak çalışmaya dernek ve sivil toplum örgütleri üyelerinin de katılımını sağlamak üzere çağrı yapacaklarını ifade etti.

Ekrem Aslan, Adana Kent Konseyi’ne bağlı derneklerin kadın üyelerini ücretsiz eğitimden yararlanmaya davet etti.
Kaynak: İHA