İzmir'deki patlamaya 3 gözaltı

Buca ilçesinde 2 el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki araçta hasar oluştu. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

İzmir'deki patlamaya 3 gözaltı
İzmir'in Buca ilçesinde, iki el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 2 araçta hasar oluştu. Buca ilçesinde patlama sesi duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri ekipleri, çevrede araştırma başlattı. Yapılan incelemede, patlamanın 2 el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle meydana geldiği tespit edildi. Bir EYP ise patlamamış halde bulundu.

İzmir'deki patlamaya 3 gözaltı

Patlamada, olay yerinin yakınında bulunan hafif ticari araç ile otomobilde hasar oluştu. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve bomba imha ekipleri, bölgede inceleme yaptı.

İzmir'deki patlamaya 3 gözaltı

Görgü tanığı Selahattin Tilki, yaptığı açıklamada, evde oturdukları sırada büyük bir patlama sesi duyduğunu ve dışarı çıktığını, olay yerine geldiğinde patlamanın etkisiyle araçlarda hasar oluştuğunu gördüğünü belirtti.

İzmir'deki patlamaya 3 gözaltı

Olaydan sonra çevrede durumundan şüphelenilen 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

İzmir'deki patlamaya 3 gözaltıBuca'da patlama
Kaynak: AA