İlk Defa Tiyatro İzlediler

Ordu Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, merkeze uzak okullarda eğitim gören çocuklar ilk kez tiyatro görmenin mutluluğunu yaşadı.

İlk Defa Tiyatro İzlediler
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ordu Valiliği’nin ortaklaşa yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında daha önce tiyatroya gidemeyen öğrenciler ilk defa tiyatro ile tanıştı. Köylerden mahalleye dönüşen okullarda eğitim gören öğrencileri tiyatro sanatı ile tanıştırmak amacıyla gerçekleşen proje kapsamında ekip, belirlenen okullara gitti. Altınordu’ya bağlı Yağızlı, Bayadı, Eyüplü ve Öceli mahalle okullarında Carmen Çocuk Tiyatrosu tarafından Yönetmenliğini Erdal Karakurt’un yaptığı, Umut Şahin’in yazdığı “Oyuncak Dodi” adlı oyun sahnelendi.

Balkanlıoğlu: “Mahalle okullarımızdaki öğrencilerimizi tiyatro ile buluşturduk”

Sahnelendiği okullarda 200’ü aşkın öğrenciye ulaşan tiyatro oyunu sayesinde çoğu öğrencinin ilk defa tiyatro izlediğini belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Köy (mahalle) okullarımızda eğitim gören yavrularımızı tiyatro sanatı ile tanıştırmak için bu projeyi hayata geçirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği proje ile çocuklarımız hem tiyatro izliyor, hem de eğitici bilgiler alıyor. Tiyatro ekibinde yer alan arkadaşlarımızın izlenimleri öğrencilerimizin projeyi oldukça beğendiklerini göstermektedir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ödenekli ilk profesyonel çocuk tiyatrosu olduklarını ifade Carmen Çocuk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve Yazarı Umut Şahin ise “Sahnelediğimiz tiyatro oyunu sayesinde çocuklar, oyuncaklarını nasıl kullanmaları gerektiğini eğlenceli bir ortamda öğrenmiş oluyor. Projeye desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ordu Valiliği’nin ortaklaşa yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan “Oyuncak Dodi” isimli tiyatro oyunu, Temmuz ayına kadar belirlenen ilçeler ve okullarda sahnelenecek.
Kaynak: İHA