Gürcistan'dan Şiddete Ve Teröre Tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Mişveladze, Cumhurbaşkanı Margvelaşvili'nin, dün Ankara, Berlin ve Zürih'te meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınadığını açıkladı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, Almanya'nın başkenti Berlin'de bir tırın Noel pazarına girerek 12 kişinin ölümüne yol açması, İsviçre'nin Zürih kentinde bir camiye yapılan silahlı saldırıdan dolay üzüntü duyduğu, şiddete ve teröre sert tepki gösterdiği bildirildi.

Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Eka Mişveladze düzenlediği haftalık basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Margvelaşvili'nin, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un öldürülmesi, Berlin'de 12 kişinin ölümüne yol açan tır olayı ve İşviçre'nin Zürih kentindeki bir camiye yönelik silahlı saldırıdan dolayı üzüntü duyduğunu ifade ettiğini söyledi.

Sözcü, Margvelaşvili'nin, 'Masum insanlara terör saldırıları düzenleyerek hesaplaşmak, bir diplomata silahlı saldırı düzenlemek uygar bir dünyada kesinlikle kabul edilemez ve endişe verici. Terör bir hastalıktır ve insanlık buna karşı tüm gücüyle direnmeli.' mesajını paylaşarak Cumhurbaşkanının, hayatını kaybedenlerin aileleri ve akrabalarıyla dayanışma içinde olduğunu kaydetti.

- 'Suriye halkına yardım ulaştırmanın yollarını arıyoruz'

Mişveladze, Suriye konusuna da değinerek, ülkedeki saldırılarda her gün çocuklar ve sivillerin hayatını kaybetmesinin 'endişe verici' olduğunu vurguladı.

Masum insanlara yardım etmek amacıyla Cumhurbaşkanı Margvelaşvili'nin uluslararası kurumların yetkilileri ile bir araya geleceğini açıklayan Mişveladze, 'Suriye halkına insani yardım ulaştırmanın yollarını arıyoruz. Bu konuda uluslararası kuruluşların yetkilileri ile Cumhurbaşkanlığında toplantı düzenlenecek.' diye konuştu.
Kaynak: AA