Fotoğraf Tutkunlarının Adresi 'İshak Paşa Sarayı'

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı, kar yağışının ardından fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri oldu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, karlar altındaki İshak Paşa Sarayı, fotoğraf tutkunlarından yoğun ilgi görüyor.

Türk mimarisinin en güzel örneklerinden İshak Paşa Sarayı, yerli ve yabancı ziyaretçilerini adeta kendine hayran bırakıyor.

İstanbul'dan gelen fotoğraf kulübü üyesi 25 kişi, kar yağışının ardından tarihi sarayda fotoğraf çekti. İstanbul'dan gelen Kemal Altınak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarayın muhteşem olduğunu ve inanılmaz bir mistik havayla karşılaştıklarını söyledi.

Ahmet Aydın ise doğunun en güzel yerinin Doğubayazıt olduğunu belirterek 'Sadece İshak Paşa Sarayı değil, Beyazıt Camisi, Urartu Kalesi gibi tarihi değerlerimiz de bu bölgede yer alıyor. Buradaki halk çok şanslı. Sadece ülkemizden değil yurt dışından da birçok turistin bölgeye geldiğini biliyoruz.' dedi.

Fotoğraf sanatçısı Erhan Kalkandelen de ülkenin en güzel yerlerini fotoğraflamaya çalıştıklarını ifade ederek 'Buraya sabahın erken saatlerinde geldik. Sanırım birkaç gündür kar yağışı nedeniyle saraya araç çıkamıyormuş. Geldiğimize değdi. Şehir ve tarihi burada aynı anda fotoğraflayabiliyorsunuz. Çok güzel bir yer.' diye konuştu.
Kaynak: AA