Erzincan'da FETÖ/PDY Davası

Örgütün şifreli haberleşme ağı Bylock kullanıcısı oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 6 eski polis, hakim karşısına çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme ağı Bylock kullanıcısı oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan 6 eski emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar Adem Çoban, Alper Acar, Davut Meydan, Harun Varankaya, Ziya Takcı ve Veysel Özdemir ile tarafların yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık eski emniyet mensubu Alper Acar, savunmasında, FETÖ/PDY üyeliği iddialarını kabul etmedi. Bylock kullanıcısı olmadığını da iddia eden Acar, 'Ben daha önce Bylock’u ne kullandım, ne gördüm, ne de duydum. Örgütün toplantılarına, mütevelli toplantılarına gitmedim. Devlet memuruyum, talimat alacağım yasal yerler bellidir. Öğrencilik ve meslek hayatım boyunca sadece amirlerimden emir aldım.' dedi.

Diğer sanık eski polis memuru Ziya Takcı da suçlamaları reddederek, Bylock kullanıcısı olmadığını öne sürdü. Takcı, mahkeme başkanının 2014 yılında Bank Asya'dan hesap açtırdığını hatırlatması üzerine ise 'Evlendikten sonra eşimin altınlarını bozdurarak yatırım yapmak amacıyla o hesabı açtım. Kimsenin talimatı doğrultusunda o parayı yatırmadım.' ifadesini kullandı.

Sanıkların savunmalarının ardından dijital materyallerin incelenmesine, eksik evrakların tamamlanmasına ve kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek, duruşma ertelendi.

Sanıklar hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 5 ila 10 yıl arası hapis cezası isteniyor.
Kaynak: AA