'Denizimi Tanıyorum Ve Koruyorum Projesi'

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsünün iki yıl önce başlattığı 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi' kapsamında şu ana kadar 4 bin 500 öğrenciye deniz, deniz kirliliği ve deniz ekosistemi konusunda eğitim verildiği, bu yıl da 20 okuldan 200 öğrenciye eğitim verileceği bildirildi.

Proje kapsamında ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsünü ziyaret eden İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Enstitü Müdürü Doç. Dr. Barış Salihoğlu tarafından bilgiler verildi.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Barış Salihoğlu, yaptığı açıklamada, İçel Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün şimdiye kadar iki projeye imza attığını ve bunlardan ilki olan 'İçel Körfezi Oşinografik/Kirlilik İzleme Projesi'nin tamamlandığını belirtti.

'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi'nin amacının İçel kıyılarındaki iklim değişikliği ve bunun deniz kaplumbağaları üzerindeki etkilerinin izlenmesi ile elde edilen bilgilerin orta öğretim öğrencilerine aktarılması olduğunu ifade eden Salihoğlu, projenin yıl sonuna kadar süreceğini kaydetti.

Salihoğlu, çocukların eğitimine sağladığı katkıdan dolayı İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür etti.

Kocamaz ise İçel sahillerinin kirliliği ve önlemleri konusunda ortak projeler yapılabileceğini belirterek,'Bundan sonra çevre ve denizlerin temizliği ve eko sistemin korunmasına yönelik ortak çalışmalar yürütebiliriz. Geleceğimiz olan çocukların çevreye ve deniz canlılarına yönelik bilgilendirilme çalışması yürütülmesinden dolayı enstitü çalışanlarına teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitime katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA