Bozburun Köprülü Kavşağı'nda Sona Gelindi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 2016-2017 Eylem Planı kapsamında açıkladığı 121 Dev Proje ile birlikte hayata geçirilecek Bozburun Köprülü Kavşağı çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Zolan, projenin kent merkezinde meydana gelen trafik yoğunluğunu azaltacağını söyledi.

Bozburun Köprülü Kavşağı'nda Sona Gelindi
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında hayata geçirilecek Bozburun Köprülü Kavşağı projesi tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında köprü bağlantıları birleştirilirken, kaldırım ve kavşak işlemleri de tamamlandı. Aydınlanma direklerinin dikildiği yolda, köprü korkulukları da yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (DESKİ) Genel Müdürlüğünün alanda devam ettiği yağmur suyu hattı çalışmasının bitirilmesinin ardından, kent merkezinde meydana gelen trafik yoğunluğunu azaltması hedeflenen yolda asfalt çalışmalarına geçilecek. Son aşamada ise peyzaj düzenleme işleminin yapılacağı proje kısa süre içerisinde bitirilerek Denizli halkının hizmetine sunulacak.

Üçgen’in yükü azalacak

Bozburun Köprülü Kavşağı ve devamında Üçler bölgesine uzanan 50 metre genişliğindeki yolun kent merkezinde meydana gelen trafik yoğunluğunu azaltacağını kaydeden Başkan Zolan, “Proje İzmir yolunu Ankara yoluna bağlayarak, Denizli’nin şehirlerarası bağlantı noktası olan Üçgen Meydanının yükünü azaltacak. Yol Ahmet Nazif Zorlu Sitesi’nden İzmir Bulvarı’na; hal bölgesinden Umut 2 ve Umut 3’lerin bulunduğu Karahasanlı Çakmak ve Yenişafak mahallelerimize bağlanacak. Organize Sanayi Bölgesine ve Ankara yönüne gitmek isteyenler ile oradan gelmek isteyenler bu yolu kullanacak” dedi.

“Trafik yoğunluğumuz büyük ölçüde azalacak”

Denizli’nin tüm noktalarında birbirinden değerli ulaşım yatırımlarına imza attıklarını anlatan Başkan Zolan, “En büyük projelerimizden biri olan Bozburun Köprülü Kavşağı’nı özellikle Denizli merkezimizin batı yakasında yaşayan vatandaşlarımız kullanacak. Bu projeyle bir yandan zamandan ve yakıttan tasarruf ederken diğer yandan şehir içi trafik yoğunluğumuz da büyük ölçüde azalacak. Denizli’nin her manada kazandığı bir hizmeti daha hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA