Bilal Ulusal Türkiye Gazetesi'ni Ziyaret Etti

Toplumsal Diriliş Hareketi Derneği Genel Başkanı Bilal Ulusan, “Kendi meclisine ve milletine uçakla, tankla saldıran, kendi askerine, polisine, halkına kurşun sıkan kanlı terör örgütü FETÖ ve destekçilerine karşı, Cumhurbaşkanının bir sözüyle tereddüt etmeden meydanlara koşan, canlarını bu vatana siper eden aziz milletimizin gösterdiği milli birlik ve beraberlik şuurunu yaygınlaştırmak, bu toplumsal diriliş hareketini daim kılmak amacıyla kurulduk” ifadelerini kullandı.

Bilal Ulusal Türkiye Gazetesi'ni Ziyaret Etti
"Kırıkkale Pilot İl seçildi"

Türkiye Gazetesi’ni ziyaret ederek İl temsilcisi Gültekin Yiğit ile görüşen Toplumsal Diriliş Hareketi Derneği Genel Başkanı Bilal Ulusan, "Toplumsal Diriliş Hareketinin çalışmamaları arasında uyuşturucu ile kararlı şekilde mücalede yer alıyor. Suç işlemeyi engellemek amaçlı sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

"Dünya’ya örnek olacak"

STK’lar ile işbirliği yaparak bu çalışmalara yoğunluk verme gayreti çersinde olduklarını söyleyen Ulusan, "Uygulamada pilot bölge olarak Kırıkkale’yi seçtik. Bu konuda çalışmalara başlayacağız. Demokrasi, milli birlik ve beraberlik kültürünü korumak, bu şuuru gelecek nesillere aktarmak ve en önemlisi benzer yapıların bu gibi kalkışmalara bir daha yeltenmemesi için çalışmalar yapacağız. Toplumsal Diriliş Hareketi Derneği, sadece Türkiye sınırları içerisinde kalmayacak, tüm dünyaya örnek olan milli birlik ve beraberlik şuurumuzu Avrupa’da, Amerika’da, Asya’da ve dünyanın dört bir yanında hissettirecektir. Çıktığımız bu yolda, Yüce Allah’ın izni ve inayetiyle muvaffak olmayı ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

"Bir ve birlik olmalıyız"

Misyonlarının, toplumun her kesiminden, üreten, yöneten ve ortak hedefler etrafında birleşen insanları bir araya getirerek Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal yaşamına katkı yapacak bir platform hazırlanmak olduğunu kaydeden Bilal Ulusan, “Her türlü ayrımcılığı redderek, insanlığın oluşturduğu evrensel değerlere sahip çıkarak, demokratik bir kültürün oluşması sürecine kendi örf, adet ve geleneklerimizle katılıyoruz. Yeter ki biz bu yolda yürümesini bilelim. Bir olalım, birlik olalım” diye konuştu.

"Sivil Toplum Kuruluşları ile temas kurulacak"

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise, Çalışmalarının toplumsal bir çalışma olduğunu uyuşturucu ile mücadele edeceklerini en önemlisi de suç işlemeyi engelleme amacı güttüklerini bunun içinde STK ile işbirliği yaparak kültürel etkinlikler kapsamında bir dizi faaliyette bulunacaklarını belirtti.

Kendisinin de Kırıkkaleli olması dolayısı ile Kırıkkale’nin pilot il seçilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Hüseyin Yılmaz, “Pilot bölge seçilen Kırıkkale’de etkinlik ve faaliyetlerin önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu faaliyetlere toplumsal katılımın sağlana bilmesi ve farkındalık için STKlar ile temas kuracağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA