Beşir Derneği'nden Halep'e 2 TIR Yardım

Çorum’da Beşir Derneği tarafından düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan 2 tır insani yardım malzemesi Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Beşir Derneği'nden Halep'e 2 TIR Yardım
Tırların yola çıkması nedeniyle dernek önünde düzenlenen programda konuşan Beşir Derneği Çorum şube Başkanı Murat Beşikcioğlu, Halep’in, Halep’le birlikte insanların öldüğünü belirterek, insanlarla beraber insanlığında öldüğünü söyledi.

Halep’te yaşanan insanlık dramına bütün dünyanın seyirci kaldığına dikkat çeken Beşikçioğlu, bütün insanların burada yaşananları seyretmekle kaldığının altını çizdi.

Halep’e sadece Türkiye’nin yardım elini uzattığını ve yardım çağrısında bulunduğunu vurgulayan Beşikçioğlu, “Beşir Derneği olarak bu çağrılara uyduk. Sivil toplum kuruluşları ile beraber devletimizle beraber çalışıyoruz. ‘Halep için uzat elini’ adı altında bir kampanya başlattık. Beşir Derneği olarak 5 yıldır Suriye’de ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Azez’deki gibi birçok yerde çadır kampları kuracağız. 100 bin ekmek kapasiteli fırınımız ve 10 bin kişiye sıcak yemek yapıyoruz. Bu tırda un, gıda, temizlik, giysi gibi acil ihtiyaç maddeleri var. Osmancık ilçemizden de bir tır yükleniyor. Bugün yolcu edeceğiz. Bu tır umut ediyoruz ki Halep’teki insanlara, o yangına bir nebze olsun karınca misali bir umut olur, umut ışığı olur. İnşallah ümmeti Muhammed’in refahına vesile olur, bu yaşananlar son bulur. Beşir Derneği olarak her zaman hayra vesileyiz mazlumun yanınızdayız” dedi.

Beşikçioğlu, kampanyaya destek veren bütün hayır sahiplerine de teşekkür etti. Beşikçioğlu’nun konuşmasının ardından yapılan duanın ardından yardım tırlarının birisi Osmancık ilçesinden değire merkezden Halep’e gitmek için yola çıktı.
Kaynak: İHA