Avrasya Tüneli Açılıyor

Başbakan Yıldırım: (1) 'Şeytani tuzaklarla kan dökenler, can alanlar, Türkiye'yi insanlık değerlerinden, demokrasiden, hukuk devletinden asla vazgeçiremeyecekler. Ne yaparsa yapsınlar, Türkiye adalet çizgisinden asla sapmayacak. Ne yaparsa yapsınlar, Anadolu topraklarında bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler' 'Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, Türkiye, Rusya ilişkileri gelişmeye devam edecek, bozmaya asla ve asla güçleri yetmeyecek' 'İnşallah yeni havalimanımızı 2018 yılının 26 Şubat'ında devreye almış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum şimdiden'

Başbakan Binali Yıldırım, 'Şeytani tuzaklarla kan dökenler, can alanlar, Türkiye'yi insanlık değerlerinden, demokrasiden, hukuk devletinden asla vazgeçiremeyecekler. Ne yaparsa yapsınlar, Türkiye adalet çizgisinden asla sapmayacak. Ne yaparsa yapsınlar, Anadolu topraklarında bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler.' dedi.

Başbakan Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin açılış törenindeki konuşmasına, 'Büyük gün için hoş geldiniz' diyerek başladı. Kıtaları birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin İstanbul'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, bu eserde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yıldırım, dün menfur bir saldırı sonucu Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiğini belirterek, terörün bir kez daha alçak yüzünü gösterdiğini söyledi.

Bu olayın, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik alçak bir provokasyon olduğunu vurgulayan Yıldırım, 'Ama kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, Türkiye, Rusya ilişkileri gelişmeye devam edecek, bozmaya asla ve asla güçleri yetmeyecek. Türkiye, dostlukları artırmak, düşmanlıkları azaltma yönünde çalışmalarına liderimiz Cumhurbaşkanımızın riyasetinde çalışmaya, gayret etmeye devam edecek.' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, bölgedeki istikrarsızlıkların giderilmesi için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermeye kararlı olduklarını dile getirerek, bu yönde emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

'Her şey insanımızın hayatını kolaylaştırmak için' diyerek yola çıktıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

'Avrasya Tüneli de en büyük rüyalarımızdan, en büyük hayallerimizden biriydi. Hamdolsun, Marmaray gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ve Osman Gazi Köprüsü gibi hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürerek bu günlere geldik. Açtığımız her eser, ülkemize kazandırdığımız her büyük proje, yürüttüğümüz her hizmet bu toprakların hakkı ve emeği olan aziz milletimiz içindir.'

- 'Türkiye'yi hukuk devletinden asla vazgeçiremeyecekler'

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin büyüme azmini hiçbir şer gücün durduramayacağına dikkati çekerek, 'Şeytani tuzaklarla kan dökenler, can alanlar Türkiye'yi insanlık değerlerinden, demokrasiden, hukuk devletinden asla vazgeçiremeyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye adalet çizgisinden asla sapmayacak. Ne yaparsa yapsınlar Anadolu topraklarında bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler. Bizler bütün farklılıklarımızla bin yıldır beraberiz, biriz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz. Birbirimizin hukukunu koruyarak kardeşçe yaşayacağız.' ifadelerini kulandı.

Dış ilişkilerde dostluk ve güveni ön planda tutacaklarını vurgulayan Yıldırım, terör nereden gelirse gelsin bununla sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırıda öldürülmesini lanetle kınadıklarını belirterek, 'Bu olayı yapanlar bu çarpık zihniyetli sapkınlar, asla ve asla amaçlarına erişemeyecekler. ' dedi.

- 'Yeni havalimanı 26 Şubat 2018'de'

'Yol medeniyettir' diyerek 14 yılda 6 bin kilometrenin üzerine 19 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettiklerini dile getiren Yıldırım, bugün 76 ilin birbiriyle bölünmüş yollarla bağlandığını söyledi.

Yıldırım, 14 yıl önce bu illerin sayısının 6 olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

'156 yıllık demir yolu ağlarımızı yeniledik, kara tren devrinden hızlı tren dönemine geçtik. Hava yolunu 'halkın yolu' yaptık. Havaalanları sayısını ikiye katladık. Bugün dünyanın en büyük havalimanı yapan ülkenin adı Türkiye'dir. İnşallah yeni havalimanımızı 2018'in 26 Şubat'ında devreye almış olacağız. Hayırlı olsun şimdiden'

(Sürecek)
Kaynak: AA