ASTOP'tan Birlikte Hareket Etme Çağrısı

Ağrı Sivil Toplum Platformu (ASTOP), kentteki diğer platformlara birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) gerçekleştirilen toplantıya katılan 43 sivil toplum örgütü, ASTOP'un geleceği ile ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, yaptığı açıklamada, ASTOP olarak her üyenin ortak fikrinin, kentteki tüm STK’larla hareket etmek olduğunu söyledi.

Platformun geleceğine yönelik önemli kararlar aldıklarını dile getiren Alpaslan, 'Kuruluşumuzu bir sonraki toplantıda tamamlama kararı aldık. Bunun gerekçesi ise Ağrı ilinde örgütlenmiş diğer platformlara gerek basın aracılığı ile gerekse arkadaşlarımız vasıtası ile son bir defa birlikte hareket etme çağrısı yapma arzumuzdur.' dedi.

Arslan, Ağrı'daki tüm sivil toplum kuruluşlarına 'gelin tek çatı altında toplanalım' çağrısı yaparak, şunları kaydetti:

'Şehrimizin bir büyüğü bizlere 'tek ses olmak istiyorsanız, herkesle birlikte hareket etmelisiniz' dedi. Biz de bu konuyu üyelerimize sunduk. Onların da kararı ile diğer STK’lar ve platformlara bir çağrıda bulunuyoruz. Gelin tek çatı altında hesap kitap yapmadan bir araya gelelim. Biz en kısa sürede seçim tarihimizi belirleyeceğiz. Bu süre içerisinde amacı Ağrı'da tek ve güçlü bir ses çıkartmak olan herkesi bekliyoruz. Eğer ki diğer STK ve yapılanmaların Ağrı ve Ağrı'nın sorunları dışında başka bir hesabı var ise bizim yolumuz bellidir. Bizim yolumuz Ağrı'nın ve ülkemizin bekası için yol gösteren bir araç olmaktan öte değildir. Bizim yolumuz şehrimizde hizmet eden STK'ların tamamının kardeşliğidir.'

Öte yandan, toplantıda Halep'e insani yardım konusunda gerekli çalışmaların yapılması konusunun da ele alındığı bildirildi.

Kaynak: AA