Amasya'dan Halep'e 10 Tır Dolusu Yardım

Amasya Belediyesi ile Hayatcan Derneği işbirliğiyle Halepliler için toplanan 10 tır dolusu yardım malzemesi dualarla yola çıktı.

Amasya'dan Halep'e 10 Tır Dolusu Yardım
Yavuz Selim Meydanı’na gelen tırların önünde konuşan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Mazlumların yanında olmak ve onların duasını almak mecburiyetindeyiz. O nedenle Halep’teki kardeşlerimizin de acısına duyarsız kalamayız” dedi.

Suriye’de yaşanan insanlık dramına tüm dünyanın gözlerini yumsa da Türkiye’nin mazlumların ve masumların yanında yer almaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Özdemir, “Halep’e atılan her bomba, her kurşun aslında insanlığa atılıyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Suriye’de, Halep’te bir millet, bir tarih yok ediliyor. Oradaki kardeşlerimiz için gıda malzemesi yüklü 10 tırı dualarla Halep’e uğurluyoruz. Buradaki mazlum olan kardeşlerimizin bir nebze de olsa yanında olabilmek ve onlarla bir dilim ekmeğimizi paylaşmak amacıyla yardım konvoyuna katkı sağlayan hemşehrilerime teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

160 ton un, 9 ton bakliyat malzemesi, 25 ton kuru soğan, 21 ton patates, 2 bin 500 battaniye, 40 koli ilaç ve 650 koli bebek bisküvisi ile çocuk mamasının da yüklendiği malzemeler il müftüsü İsmail İpek’in yaptırdığı duanın ardından vatandaşlar tarafından yolcu edildi.
Kaynak: İHA