Adliyeye Sevk Edilen 29 HDP'liden 19'U Tutuklandı

İçel’de geçtiğimiz hafta HDP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 29’u adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 19’u tutuklanırken, 6’sı adli kontrol, 4’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Geçtiğimiz hafta İçel Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince haklarında gözaltı kararı bulunan bazı HDP’lilerin yakalanması için operasyon düzenlendi.

139 kişiden il merkezinde 70, Tarsus’ta 20, Silifke’de 3 ve Diyarbakır’da 1 olmak üzere toplam 94 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu, HDP İçel İl Başkanı Sadun Doğan ve İHD İçel Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ile ilçe başkanları, yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 29’u ifadelerinin alınmasının ardından İçel Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılardan 19’u tutuklanırken, 6’sı adli kontrol, 4’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve bazı kişilerin aranmasına devam edilirken, gözaltındakilerin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.
Kaynak: İHA