Vali Erin, Down Sendromlu Çocuklarla Buluştu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi Malazgirt Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Şirinler Özel Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenleri Vali Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti.

Vali Erin, Down Sendromlu Çocuklarla Buluştu
Gerçekleşen ziyarette down sendromlu çocuklar Vali Abdullah Erin’e bir buket çiçek takdim etti.

Down sendromlu çocukların ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Abdullah Erin, minik çocukları kucağına alarak yakın ilgi gösterdi.

Çocukları bir baba şefkati ile bağrına basarak öpen Vali Abdullah Erin, down sendromlu çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Malazgirt ve Şirinler Özel Eğitim Merkezi öğrencileri kendilerine yakın ilgi gösteren Vali Erin’e olan sevgisini sarılarak gösterdi.

Minik konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirerek çeşitli hediyeler veren Vali Abdullah Erin, “Bu çocuklarımızın bizlerden beklediği tek şey şefkat ve sevgidir. Ufak dokunuşların bile onların hayatındaki karşılığı çok büyüktür. Bu çocuklarımıza acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Önemli olan onları eğitmek ve topluma kazandırmaktır. Unutulmamalıdır ki engelli olmak kaderse, engelleri yıkmak da azimdir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak bizim görevimiz engelli çocuklarımızın önündeki engelleri yıkmak eğitim ve öğretimini yaptırarak onları topluma kazandırmaktır. Bu noktada çocuklarımıza sıcak ilgi göstererek onlara bir aile ortamı yaratan ve onları topluma kazandıran fedakâr öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA