Vali Çiçek, Özel Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Coşku Özel Eğitim Kurumunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Çiçek, Özel Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Ziyarette Vali Çiçek’e, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve protokol üyeleri eşlik etti.

Vali Çiçek, Coşku Özel Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikleri izledi. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Coşku Özel Eğitim Kurumları Müdürü Eylem Tan’ın katılımı ile gerçekleştirilen oyunlar renkli görüntülere sahne oldu.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli çalışmaların yapıldığına değinen Muğla Valisi Amir Çiçek; “Muğla’da nerede engelli vatandaşımız varsa tespit ediyoruz kimlik veriyoruz. Bu kimlikle, engelli vatandaşlara devletimizin sağladığı önceliklerden yararlanabiliyorlar. Bugüne kadar kimlik alan kişi sayısı 7 bine yaklaşıyor. Bu devletimizin vatandaşımıza sağladığı en önemli hizmetlerden birisidir. Toplumumuzun önemli bireyleri olan engelli vatandaşlarımıza aldığı eğitime göre iş imkanı, istihdam alanı sağlıyoruz.” diye konuştu.

Muğla’da özel eğitim kurumlarının devletin koyduğu standartlara uygun olarak rehabilite çalışmaları yaptığını aktaran Vali Çiçek; “Bugün ziyaret ettiğimiz Coşku Özel Eğitim Kurumu sadece Ortaca’da değil bu bölgede engelli bireylere eğitim veriyor. Uzmanlar ve öğretmenler eşliğinde çocuklarımız ve gençlerimiz maharetlerini gösterdiler. Yaptıkları oyuncakları, bebekleri gösterdiler. Bu çocuklarımız toplumda üretebilen konumuna geçmişler, bizde engelli bireylerimizi topluma bu şekilde kazandırmak istiyoruz.” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için bu etkinliği düzenlediklerini dile getiren Coşku Özel Eğitim Kurumları Müdürü Eylem Tan ise şunları kaydetti; Çocuklarımızın hayatına dokunmaktı bizim hedefimiz, tamda istediğimiz gibi onlarla birçok etkinlik yaptık. Beraber oyunlar oynadık. Çocuklar inanılmaz mutlu oldular çünkü var olduklarının, sevildiklerinin, kıymetli olduklarının tekrar farkına vardılar. Bunu hissettirdikleri için sayın valimize, saygıdeğer eşine ve tüm protokol üyelerimize teşekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA