Vali Ata Açıklaması 'BM, Suriyeli Sığınmacılar İçin Daha Çok Destek Olmalı'

Hatay Valisi Erdal Ata, insani gerekçelerle misafir edilen Suriyeli sığınmacılara çok önemli hizmetler sundukların Birleşmiş Milletler’in de (BM) bu konuda daha çok destek olması gerektiğini belirtti.

Vali Ata Açıklaması 'BM, Suriyeli Sığınmacılar İçin Daha Çok Destek Olmalı'
Vali Ata, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Pascale Moreau ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Vali Ata, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Pascale Moreau ve beraberindeki heyeti medeniyetler şehri Hatay’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirten Vali Ata, insani gerekçelerle ilimizde misafir edilen Suriyeli sığınmacılara çok önemli hizmetlerin sunulduğunu ifade ederek Birleşmiş Milletler’in bu konuda daha çok destek olması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Temsilcisi Pascale Moreau ise kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür ederek Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılara göstermiş olduğu olağanüstü misafirperverliği ve dostane ev sahipliğinin her türlü takdirin üstünde olduğunu belirtti ve BM’nin Suriyeli mültecilere yönelik yürüttüğü çalışmalar hakkında Vali Ata’ya bilgi verdi.
Kaynak: İHA