'Uluslararası Toplum Müslümanlara Karşı Komplocu'

Suriye İslam Konseyi Başkanı Rıfai:'Uluslararası toplum Müslümanlara karşı komplocu. Biz onlardan hiçbir şey istemiyoruz. İyiliklerine de kötülüklerine de artık yeter''İslam toplumlarının olan bitenlere karşı uyanması ve Müslümanların Allah'a dua edip Halep'teki kardeşleri için yardım istemesi gerekir'

Suriye İslam Konseyi Başkanı Usame er-Rıfai, uluslararası toplumun Müslümanlara karşı komplocu olduğunu belirterek onlardan iyilik veya kötülük hiçbir şey istemediklerini belirtti.

Suriye İslam Konseyi'nin İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Rıfai, 'Uluslararası toplum Müslümanlara karşı komplocu. Bizim onlardan bir ümidimiz kalmadı. Çünkü ülkemizi yıkıyor ve çocuklarımızı öldürüyorlar. Kendilerinden hiçbir şey istemiyoruz. İyiliklerine de kötülüklerine de artık yeter.' dedi.

Müslümanları Suriye, Yemen ve Irak'taki kardeşlerine sahip çıkmaya çağıran Rıfai, 'İslam toplumlarının olan bitenlere karşı uyanması ve Müslümanların Allah'a dua edip Halep'teki kardeşleri için yardım istemesi gerekir.' diye konuştu.

Rıfai, Müslümanları yaşananlara tepki göstermek amacıyla Esed rejimini destekleyen Rusya ve İran'ın tüm dünyadaki büyükelçilikleri önünde toplanmaya çağırdı, Esed rejimi ve güçlerinin kuşatma altındakilere gönderilen yardımları engellediklerine dikkati çekti.

Halep'teki silahlı muhaliflerden birleşmelerini isteyen ve birlik olmadan zafer kazanılamayacağını vurgulayan Rıfai, Halep'in doğu mahallelerinde kuşatma altındaki silahlı muhalif grupların 'Halep Ordusu' adı altında birleşmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Rusya destekli Esed güçlerinin 2 haftadan uzun süredir yoğun bombardımanına maruz kalan Halep'te yüzlerce sivil öldü ve yaralandı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün verilerine göre, rejim kuşatması altındaki 300 bin sivil, 95 gündür temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor. Son dönemde kentin doğusundaki tüm hastane ve sağlık merkezleri rejim saldırıları sonucu hizmet dışı kaldı. Hizmet veren yalnızca 3 fırının bulunduğu Halep'in doğusunda okulların tamamı kapalı.

Kaynak: AA