Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Açıklaması

'Rusya’ya karşı yaptırımlar devam etmek zorundadır'.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Donbas’ta Minsk Anlaşması'nın yerine getirilmemesi nedeniyle Rusya’ya karşı yaptırımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna Ulusal Haber Ajansına (Ukrinform) göre, resmi ziyaret için Polonya’ya giden Poroşenko, Polonya Devlet Başkanı Andrezj Duda ile görüştü.

Görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında Poroşenko, Ukrayna’nın doğusundaki krize değindi. Minsk Anlaşması'nın maddelerinin hayata geçirilmediğini belirten Poroşenko, “Bölgede güvenlik meselesi olağanüstü durumdadır. Yasaklı silahlarla birlikte Rusların ve Rus yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna birliklerine saldırıları devam ediyor. Ayrıca, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) saldırıların arttığını doğruluyor. Hala özel misyon, askeri araçların saklandığı depolara giremiyor, sınıra bırakılmıyor. Elbette Minsk Anlaşmasının uygulanmaması ve maddelerinin yerine getirilmemesi nedeniyle mantıklı bir çözüme gidilmelidir. Rusya’ya karşı yaptırımlar devam etmek zorundadır” şeklinde konuştu.

Ukrayna, Fransa ve Almanya’nın, Minsk Anlaşması'nın uygulanması için yol haritası hususunda ortak bir zeminde olduğunu kaydeden Poroşenko, Rusya’nın Minsk formatında yapılan görüşmeye herhangi bir pozisyonu olmadan geldiğini savundu. Poroşenko, yol haritası hususundaki süreçte eksiklik bulunduğunu ifade etti.
Kaynak: AA