PTT, Boğaziçi Üniversitesi İle İşbirliği Yapacak

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik: 'Şirketin çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere Boğaziçi Üniversitesi ile eğitim planlaması yapılacak'.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, şirketin çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere Boğaziçi Üniversitesi ile eğitim işbirliği yapacaklarını duyurdu.

Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, şirket olarak ödeme ve kargo altyapısı ile güvenli ve bütünleşik bir yapı çerçevesinde hizmet sunulması amacıyla faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

İnternet kullanım oranı ve genç nüfusu göz önüne alındığında Türkiye'nin e-ticaret alanında büyüyeceğine dikkati çeken Bozgeyik, şunları kaydetti:

'PTT AŞ olarak mevcut ve ileriye dönük projelerimizde başarı sağlamanın yegane şartının, yetişmiş, eğitimli personel olduğu gerçeğinden yola çıkarak personelimizin eğitimine önem veriyoruz ve bu eğitimleri kendini ispatlamış, etkin ve yetkin kurumlardan almayı istiyoruz. Dünya e-ticaret rakamları 2015 yılında 1,67 trilyon dolar olarak gerçekleşirken, bu yılki rakamların yaklaşık 2,1 trilyon dolar seviyesinde olması bekleniyor. 2019 yılında ise bu rakamların yaklaşık 3,5 trilyon dolar olacağı öngörülüyor. Türkiye'de e-ticaret rakamları 2015 yılında 24,7 milyar lira olarak gerçekleşirken, 2016 yıl sonu itibarıyla bu rakamların yaklaşık 31 milyar lira düzeylerine ulaşması bekleniyor.'

Bozgeyik, PTT AŞ'nin her geçen gün e-ticaret alanında mevcut hizmetlerini geliştirdiğini ve yeni ürünleri ile alana katkısını sunarak pazar payını artırdığını belirterek, şirketin yurt içi çalışmalarını yurt dışında geliştirme yönünde faaliyet gösterdiğini ve diğer posta teşkilatları ile bu alanda işbirlikleri yaptığını açıkladı.

Şirketin çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere Boğaziçi Üniversitesi ile eğitim planlaması yaptıklarını belirten Bozgeyik, '176. kuruluş yıl dönümünü kutlayan PTT AŞ, e-ticaret alanındaki çalışmalarını uluslararası boyuta taşımak, hizmet çeşitliliğini arttırmak ve personelini çağın gerekleri doğrultusunda bu iş süreçlerine hazırlamak için Boğaziçi Üniversitesinden 'e-ticaret yönetimi' konulu eğitim almaya başladı.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA