Osmancık'ta Öğrenci Servisleri Denetlendi

Osmancık Emniyet Müdürlüğü kentin çeşitli bölgelerinde öğrenci servislerini de denetledi.

Osmancık'ta Öğrenci Servisleri Denetlendi
Kış Lastiği uygulaması ile birlikte yapılan denetimlerde öğrenci servislerinin evrakları, kar lastikleri ve emniyet kemerleri kontrol edildi. Servislerle taşınan öğrenciler de emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılırken araca inip binme konularında bilgilendirdi.

Okul önlerinde ve yol güzergahlarında sürekli yapılacak olan denetimlerde evraklarında eksik olan veya öğrenci servisi olma şartlarına uygun olmayanlara kesinlikle taviz verilmeyeceği öğrenildi.

"Gürültü kirliliği affedilmiyor"

Osmancık’ta gece ve gündüz sürekli olarak yapılan denetimler kapsamında abart egzoz kullanan otomobil ve motosikletlere caydırıcı nitelikte cezalar yazılarak araçları trafikten men ediliyor. Şehir merkezinde aşırı hız yaparak trafiği tehlikeye düşüren araçların mobese kameralarından takip edilmek suretiyle cezai işlem uygulanacağı gibi vatandaşların ihbarı üzerine de işlem yapılabileceği öğrenildi.

"Engelli parkları ihlallerine sıkı denetim"

Şehrin belirli bölgelerinde engelliler için ayrılan otoparkların sağlıklı vatandaşlar tarafından kullanılmasına polis göz açtırmıyor. Osmancık’ta sıkça karşılaşılan engelli parklarının ihlali konusunda polis denetimlerini sıklaştırarak cezai işlem uygulamaya başladı.

Sağlıklı vatandaşların hiçbir gerekçe ile kısa süreliğine de olsa engelli parkını kullanma hakkı bulunmuyor.

"24 Saat Denetim"

Osmancık’ta şehir merkezinde birçok nokta da halkın refahı ve güvenliği için yapılan 24 saat uygulamaların dışında D100 karayolu üzerinde şehrin giriş ve çıkışları da kurulan polis noktalarında asayiş ve trafik yönünden denetleniyor.
Kaynak: İHA