Okulda Satranç Sınıfı Açıldı

Balıkesir’in Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi Mustafa Erçetin Ortaokulu’nda, hayırseverlerin desteği ile oluşturulan satranç sınıfı açıldı. Açılışa, Ulusal Satranç Takımı oyuncusu GM Aleksander Ipatov ve Satranç Federasyonu Burhaniye Temsilcisi Dr. Birgi Tuna da, katıldı.

Okulda Satranç Sınıfı Açıldı
250 öğrencinin eğitim gördüğü Mustafa Erçetin Ortaokulu’nda düzenlenen satranç sınıfı açılışında coşku yaşandı. Sınıfın açılış kurdelesini kesen GM Aleksander Ipatov, Türkiye’de satranca artan ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

Okul Müdürü İsmail Şahan’da kendilerine destek olan hayırsever ile velilere teşekkür etti..

Satranç sınıfı açılışından sonra 11 satranç sporcusuna karşı siyah taşlarla simultane oynayan GM Aleksander Ipatov bütün masalardan galibiyetle ayrıldı. GM Aleksander Ipatov’a teşekkür eden Mustafa Erçetin Ortaokulu Müdürü İsmail Şahan çiçek ve plaket takdim etti. Törene, FA Ahmet Uçtu, Okul Aile Birliği Yönetimi ve veliler de katıldı.

Törenden sonra yoğun ilgi ile karşılaşan GM Aleksander Ipatov öğrencilere imza verdi ve futbol oynadı. Çok güzel bir gün geçirdiğini söyleyen GM Aleksander Ipatov, satranca önem veren öğretmen ve velilere teşekkür etti. Körfez ilçelerinde satrancın geliştiğini anlatan Satranç Federasyonu Burhaniye Temsilcisi Dr.Birgi Tuna da, Burhaniye’de oturan GM Aleksander Ipatov ve Dragan Solak’ın yörede satrancın gelişmesine büyük katkı sağladıklarını anlattı.
Kaynak: İHA