Nilüfer'de Engel Tanınmıyor

Nilüfer Belediyesi, özürlü vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için akülü tekerlekli sandalye şarj dolum cihazlarının sayısını artırdı. Dünya Özürlüler Günü öncesi 13. istasyonu faaliyete açan Başkan Mustafa Bozbey, “Hayatın her alanından engellilerin eşit faydalanmasını istiyoruz" dedi.

Nilüfer'de Engel Tanınmıyor
Engellilerin bütün kentsel hizmetlerden yararlanmalarını sağlayacak çalışmalar yürütmeyi hedef edinen Nilüfer Belediyesi, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü öncesi şehrin farklı noktalarında bulunan akülü tekerlekli sandalye şarj dolum cihazlarının sayısını 13’e çıkardı. İşlek noktalara yerleştirilen istasyonlar engelli vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.

Akülü tekerlekli sandalye şarj dolum cihazlarını şehrin yoğun olarak kullanılan bölgelerine yerleştirdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Şarj ünitelerinde aynı anda 3 araç şarj edilebiliyor. Hızlandırılmış şarj sistemiyle 10-12 saat süren tam şarj süresini 3 saate indiren akülü tekerlekli sandalye şarj ünitelerimizde engelli vatandaşlarımız 15-20 dakikalık kısmi dolum yaparak da yollarına devam edebiliyor. Böylece Nilüferimizi akülü tekerlekli sandalye kullanıcıları daha rahatça gezebilecek. Nilüfer Belediyesi bu konuda öncü bir kurum olmuştur. Bununla birlikte yaya yollarımız, kültürel ve sportif alanlarımız ile Halk Evi’nde de özellikle engelli vatandaşlarımızın eşit kullanım hakkına sahip bir biçimde uygulamaya özen gösteriyoruz. Çünkü tüm dünyada engellilerin bütün alanlardan eşit yararlanma hakkı var” şeklinde konuştu.



Tekerlekli sandalye tamirhanesi kuruldu

Engellilere yönelik tekerlekli sandalye bakım ve onarım hizmeti de verdiklerini söyleyen Bozbey, “Yine Türkiye’de örnek bir proje olan Tekerlekli Sandalye Tamirevi’yle de tüm Bursa’ya hizmet ediyoruz. Bu projemiz de büyük ilgi görüyor. Türkiye’ye yurt dışından hibe olarak gelen çok sayıda tekerlekli sandalye var. Üzgünüm ki yedek parça olmayışından dolayı şu anda o tekerlekli sandalyelerin büyük bir bölümü kullanılamaz durumda. Tekerlekli Sandalye Tamirevi’ni kurduk. Yurt dışından yedek parça temin ediyoruz ve akü konusunda büyük destek veriyoruz. Bu projemiz engellilerimize yönelik bir proje. Bugüne kadar yüzlerce tekerlekli sandalyenin bakım ve onarımı yaptık. İstasyonlarımızı 2017 yılında talep edilen yerlere yerleştirmeye devam edeceğiz” diye kaydetti.

Kaynak: İHA