Niğde'deki FETÖ/PDY Soruşturması

Soruşturma kapsamında dün teslim olan avukat, tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldı.

Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve dün teslim olan avukat, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 'örgüt yöneticiliği yapmak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması, örgüt propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve finansal destek sağlamak' suçlamalarıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve dün Niğde Adliyesine gelerek teslim olan avukat Ali E'nin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Zanlı Ali E, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 25 Mayıs'ta, kayıtlarda 'öldü' şeklinde gösterilen 80 yaşındaki T.Ç'nin, yaklaşık 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar arsasının kandırma ve hile yoluyla Niğde'de faaliyet gösteren Sedef AŞ'ye devredildiği iddiaları üzerine Niğde merkezli Sivas, Kayseri ve Ankara'da operasyon başlatılmıştı. Operasyonda 11 kişi gözaltına alınmış, hakkında yakalama kararı bulunanlardan Ali E. Niğde'deki adresinde bulunamamıştı.
Kaynak: AA