Musul'u DEAŞ'tan Kurtarma Operasyonu

Ninova Operasyonlar Komutanı Korgeneral Yarullah: 'Irak güçleri gelecek hafta Musul'un sol (doğu) yakasını tamamen kurtarmış olacak. Bundan sonra kentin sağ yakasına yönelinecek'

Irak'ta 17 Ekim'den bu yana terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyonlar yürütülen Musul kentinin doğusunun gelecek hafta kontrol altına alınacağı bildirildi.

Irak resmi televizyonuna Musul'u kurtarma operasyonu başladığından bu yana geçen 45 gün içinde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Ninova Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir Reşid Yarullah, 'Irak güçleri gelecek hafta Musul'un sol (doğu) yakasını tamamen kurtarmış olacak. Bundan sonra kentin sağ yakasına yönelinecek.' dedi.

Yarullah, tüm cephelere yönelik 632 kez bomba yüklü araç saldırısı düzenlendiği bilgisini verdi.

Peşmerge güçlerinin 25 köyü DEAŞ'tan geri aldığını, 500 kilometrelik alanda kontrolü sağladığını ve terör örgütünün patlayıcı yüklü araçla düzenlediği 55 saldırının hedefi olduğunu aktaran Yarullah, güney cephesinde faaliyet gösteren federal polisin ise 96 köy, nahiye ve bölgeyi, 56 kuyuyu kontrol altına alıp bin 855 kilometrekarelik bir alanı kurtardığını dile getirdi.

Musul'un batı cephesinde Haşdi Şabi'nin bin 850 kilometrekarede 130 köyde kontrolü eline geçirdiğini ve şu anda Telafer'e 2 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyleyen Yarullah, kuzey cephedeki 9. Zırhlı Tümen'in 900 kilometrekarelik bir alanda 52 köy ve bölgeyi, 15. Tümen'in 112 kilometrekarelik alandaki 21 köyü kurtardığını ifade etti.

Abdulemir Reşid Yarullah, Terörle Mücadele Biriminin doğu cephesindeki 65 mahalleden 23'ünü kontrol altına aldığını, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun geçen 45 gün içinde Musul'daki DEAŞ hedeflerine yönelik bin 500 hava saldırısı düzenlediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA