Manisa Protokolünden Engelliler Günü Mesajı

Manisa protokolü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

Manisa Protokolünden Engelliler Günü Mesajı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Engellilik, yalnızca engellilerin ve her türlü sıkıntılarını paylaştıkları ailelerinin değil, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar doğru ve kalıcı çözümler üretmek, arzuladıkları mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, toplumsal hayata katılımlarını kolaylaştırmak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek kamu kurumları, yerel idareler ve sivil toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdandır. Anayasamız ve yasalarımızda, engellilerimizin sorunlarını çözüp yüzlerini güldürmek için birçok düzenlemeler yapılarak hayata geçirilmekte, sosyal hayata iştirak edebilmeleri, yaşam standartlarının geliştirilmesi, refah ve mutluluğu için kamunun tüm alanlarından yararlanmaları için kolaylıklar sağlanmaktadır. Mevzuattaki düzenlemelerle birlikte toplumumuzun da engellilerin günlük hayatını kolaylaştırıcı davranışlarda bulunmaları kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacaktır kuşkusuz" dedi.



Başkan Ergün’den engelliler günü mesajı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Doğuştan ya da sonradan biz insanlar fiziksel, zihinsel, ruhsal ya da duyusal herhangi bir işlevimizi yitirebiliriz. Toplumumuzda var olan bu kardeşlerimizin günlük hayatlarını idame ettirtebilmeleri, sosyal hayata entegre edilmeleri hepimizin insanlık görevleri arasındadır. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de, herkesin birer engelli adayı olduğu düşüncesinden hareketle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların içinde olduk ve olmaya devam ediyoruz. Toplu ulaşım araçlarının engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun seçilmesi, engelsiz parklar, trafikte sesli sinyalizasyon, kaldırımlarda görme engelli vatandaşlarımızın kolay hareket edebilmeleri için hissedilebilir kaldırım yüzeyleri gibi çok sayıda hizmetimizi hayata geçirdik. Önemli olan engelli vatandaşlarımıza engel teşkil etmemek. Bu sözden hareketle, engelli vatandaşlarımızın toplumla kaynaşması için Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce yaptığımız gibi üzerimize ne görev düşüyorsa bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz"

Başkan Çelik’ten duyarlılık çağrısı

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise yayınladığı mesajda toplumsal duyarlılığa dikkat çekerek, "Her hizmeti devletten ve devletin yaptırım gücünden beklemekten ziyade bu konudaki eksiklerin topyekûn kökünün kazınması için birey ve toplum ölçeğinde de farkındalığımızın artması gerekir. Engelli rampasının önüne araç parkeden, kaldırıma eşya ve masa koyan, kamu binalarını ve konutları engellileri düşünmeden inşa edenlerin hepsi de engelsiz insanlar olduğu gerçeğini nasıl izah ederiz? Şehzadeler Belediyesi yetki ve sorumluluk sahası içinde engellilere karşı görevlerini bu bilgi, inanç, kararlılık ve yüksek sorumlulukla hareket ederek yerine getirme gayretindedir. Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, yaşama sevincinin arttırılması umuduyla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim" dedi.



"Yapmamız gereken dünyayı daha kolay hale getirmek"

Yayınladığı mesajında engelliler için dünyanın daha yaşanabilir ve kolay hale getirilmesine vurgu yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Yapmamız gereken, engelli vatandaşlarımız için dünyayı kolay yaşanır bir hale getirmek, karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek. Yunusemre Belediyesi olarak bunun için çalışıyoruz. Son yıllarda atılan olumlu adımlarla ülkemizde ciddi bir farkındalık oluştu. Hükümetlerimiz, son 15 yılda yaptığı düzenlemelerle engelli ailelerimize ulaşmış, engellilerimiz saklanmak yerine sosyal hayata dahil olmuştur. Bizler de Yunusemre Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın rahat yaşayabileceği bir şehir tasarlamaya devam ediyoruz. Özellikle Sosyal Yardım Müdürlüğümüz kanalıyla engellilerimize ulaşıyor, hayatlarını kolaylaştırıyor, onları sosyal hayata dahil ediyoruz. Unutmayalım ki bugün sağlıklı olmamız yarın engelli olmayacağımız anlamına gelmiyor" dedi.



"Engelleri birlikte aşacağız"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise engelli olmanın sadece sağlık sorunu olmadığını engelliliğin sosyal boyutunun da bulunduğuna dikkat çekerek, "Engelli bireylerimizin farklı ve özel ihtiyaçlarına duyarlılıkla yaklaşarak, empati kurmaya devam edeceğiz. Sorunları değil; çözümleri konuşarak yol alacağız. Biliyoruz ki bireyin engelli de olsa kendine duyduğu güven ve yaşama sevinci, her türlü zorluğun aşılmasında en önemli güçtür. Biz de bu güce kattık, katmaya devam edeceğiz. Toplumumuzun bir parçası olan engelli kardeşlerimizin yaşama katılımı noktasında önce yüreğimizden sonra elimizden gelen her ne ise yapmakla mükellef bireyler olarak, sağlıklı, gelişmiş, modern, güçlü bir Turgutlu oluşturma kararlılığıyla, engellilerin de yaşama katılımından aldığımız güçle mutlu yarınlara doğru yol aldığımıza inanıyoruz. Birlikten doğan kuvvetle, engelleri birlikte aşacağız" dedi.

Kaynak: İHA