Kulp'ta Kan Bağışı Kampanyası

Kulp ilçesinde Türk Kızılayı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasında 100 ünite kan toplandı.

İlçede, 'Sen de Ona Umut Ol” kan bağışı kampanyası kapsamında Kulp Kaymakamlığı ve Türk Kızılayının iş birliğiyle bir gün süren kampanya gerçekleşirildi.

Hükümet Konağı önündeki alanda kurulan kan bağışı merkezine gelen Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, Kızılay Derneği Kulp Şube Başkanı Tahsin Zengin, üyeler ve vatandaşlar kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu.

Kaymakam Dülgeroğlu, bu tür kampanyaların hem kemdi sağlıkları açısından hem de bir başkasının hayatının kurtarılmasında önemli olduğunu ifade etti.

Dülgeroğlu, kan bağışının kalp krizi ihtimalini büyük oranda azalttığını, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıklara da iyi geldiğini belirtti.

Türk Kızılayı Kulp Şubesi Başkanı Tahsin Zengin ise kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Kampanyaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Zengin, 'Şimdiye kadar 100 kişi kan bağışında bulundu. Katılım sağlayan değerli halkımıza, destek veren bütün kurum ve kişilere teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA