Konak Camii'nin Temeli Atıldı

İçel’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Ergenekon Mahallesi’nde yaptırılan Konak (Ay Yıldızlı) Camii’nin temeli törenle atıldı.

Konak Camii'nin Temeli Atıldı
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ergenekon Mahalle Muhtarı Yunus Anacık’ın konuşmasıyla devam etti.

Muhtar Anacık, Belediye Başkanı Şevket Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Tarsus’un en yüksek noktası olan Konak Sitesi yanına Ayyıldızlı camiinin temelini atmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, bölgede ikamet eden vatandaşların kendilerine cami yapılması konusunda talepleri olduğunu belirtti.

“Camiler, toplumda kaynaşmayı sağlayarak, insanlarımız arasında din, dil, ırk ayrımının ortadan kaldırdığı en kutsal mekanımızdır” diyen Başkan Can, “Göreve geldiğimiz günden itibaren bu yeni yerleşim yerinde bir camii yapılmasıyla ilgili araştırmalarda bulunduk. Temelini atmış olacağımız alan yeşil alandı, meclis kararıyla camii alanına çevirdikten sonra projemizi başlattık. Ankaralı mimarımız Necdet Bey’in çizmiş olduğu modern bir camii, bayrağımızı temsilen ay yıldızlı güzel bir proje çizdi. Şehrimizin çok güzel bir bölgesi, mevkii olarak yüksek olması Ankara’daki Çukurambar’ı anımsatıyor. Camiler, ibadet ve fikir merkezidir. Devlet vatandaşına burada yaklaşır ve bütünleşir. Biz milli kimlik ve milli vatan altında yaşamayı arzu eden herkese kucağımızı açıyoruz. Dilerim bu temelini atacağımız cami şehrimizde huzur ve birliğin devamına vesile olur. Kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Can’ın konuşmasının ardından okunan Kuran-ı Kerim, yapılan duanın ve kesilen kurbanın ardından caminin temeli atıldı.
Kaynak: İHA