KOBİ'lere 17 milyarlık kredi

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde, "KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi" tanıtım töreninde konuştu. 80 bin KOBİ'ye nefes aldıracak, ihtiyacını görecek mali destek sağlandığını söyleyen Yıldırım "17 milyara kadar kredi hacmi oluşturduk" dedi.

KOBİ'lere 17 milyarlık kredi
Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde, 'KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi' tanıtım töreninde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

80 bin KOBİ'ye nefes aldıracak, ihtiyacını görecek mali destek sağlamış oluyoruz. 17 milyara kadar kredi hacmi oluşturduk.
Bugünlerde yaşadığımız küresel ekonomilerdeki hareketlilik petrolde kısıtlama konusnda yeni bir boyut kazandı. Bütün bunları takip ediyoruz. Bugün EKK'yı toplayacağım.
Baştan beri söylediğim firmalarımız güçlüdür. Türkiye güçlü ekonomilere dayanıyor. Alınan kararları milletimizle paylaşacağız. Gereken tedbirleri alıyoruz.
Türkiye bugün yaşadığımız şartların daha ağırlarını geçtiğimiz yıllarda 4-5 kez yaşadık. 2013 Gezi Olayları'nda benzer bir süreç yaşadık, 15 Temmuz'da bir felaketten ülke döndü. Bu krizleri de atlattık.

Amerika seçimleri sonrasında dünyadaki özellikle gelişmekte olan ülkelerin tamamında olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin geçici olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımız sakin olsun geçecek. Amerika kaynaklarını içeride kullanmak istiyor. Bunun için söylemler ve eylemler içerisinde. Biz öncelikli olarak ülkemizin ekonomisini en az etkilenmesini sağlayacak tedbirler alacak.
Merkez Bankası da bağımsız olarak kararlarını alıyor. Bekliyoruz. Bizim daha ilginç bir çalışmamız var. Tamamlanmadı. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Esnafımızı, ticari hayatımızı ilgilendiren bir karar olacak.