'KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi' Projesi

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: 'Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmaların can suyuna ihtiyacı var. KOBİ'lerin bu dönemde en önemli sorunu teminatlandırma. Kredi ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli birçok üyemiz, teminat sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bu anlamda çok önemli bir proje hayata geçti'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ziraat Bankası, DenizBank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata geçirilen KOBİ'lere Nefes Kredisi Projesi'nin iş dünyası için 'can suyu' niteliğinde olacağını belirtti.

Burkay, 'KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi'ni değerlendirdiği yazılı açıklamada, mevduat karşılığı 5 milyar liraya kadar verilecek kredinin iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracağını ifade etti.

Riskin yüzde 85'lik kısmını Kredi Garanti Fonu'nun, yüzde 15'lik diliminin ise bankalar tarafından karşılanacağına işaret eden Burkay, 'Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmaların can suyuna ihtiyacı var. KOBİ'lerin bu dönemde en önemli sorunu, teminatlandırma. Kredi ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli birçok üyemiz, teminat sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bu anlamda çok önemli bir proje hayata geçti.' değerlendirmesinde bulundu.

BTSO'nun 'KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi'ne en fazla katkı sağlayan odalardan biri olduğuna dikkati çeken Burkay, şunları kaydetti:

'Aylık 0,83'lük faiz oranıyla üyelerimizin kullanımına sunduğumuz kredinin KOBİ'lere ve Bursa iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum. BTSO olarak her dönemde üyelerin yanındayız. Üyelere Halkbank iş birliğiyle sunduğumuz düşük faizli kredilerimiz de var. Bu kampanyanın başladığı haziran ayından bugüne üyelere 55 milyon liralık kaynak kullandırdık. 125 bin lira üst limitli krediden bugüne kadar yaklaşık 600 BTSO üyesi faydalandı. Bu bakımdan üyelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.'
Kaynak: AA