Kırklareli'de Acemi Askerler Yemin Etti

Kırklareli Jandarma Komutanlığı'nda, 365. kısa dönem acemi askerler için yemin töreni düzenlendi.

Jandarma komutanlığı binasında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende daha sonra 365. kısa dönem 46 asker yemin etti.

Jandarma er Ömer Evcik tarafından yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden törende, askerler şiirler okudu.

Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, yemin eden erlere hitaben yaptığı konuşmada, yemin eden kısa dönem erlerin vatan görevlerini yerine getirmeleri için en iyi şekilde eğitim verildiğini söyledi.

Askerlerin kısa sürede kendilerinden beklenen gayreti fazlasıyla gösterdiklerini belirten Acara, amaçlarının askerleri Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, ahlaki ve mesleki değerlere bağlı, halkla bütünleşen birer nefer olarak yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Bu görüntü ile dosta güven, düşmana korku verdiklerini aktaran Acara, şöyle konuştu:

'Genç silah arkadaşlarım, yemin ederek, tam bir asker olacaksınız. Yeminin anlamı, askerin askerliğe ve vatanına yürekten bağlılığı, teminatı şeref ve gerektiğinde vatan uğruna ölmektir. Andımıza ölene dek sadık kalacağınıza hiç şüphemiz yoktur. Sizlerle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak. Eğitim süresince bir askerde bulunması gereken nitelikleri kazandınız.'

Törende, aileler, yemin eden askerleri cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı. Yemin eden askerlerin bazılarının yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

Törenin sonunda Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yemin eden askerlere hediyeler verdi.

Kaynak: AA