Kaş Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Kaş Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Halil Kocaer başkanlığında yapıldı.

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen yılın son meclis toplantısında konuşan Başkan Kocaer, Adana Aladağ'daki yangında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Bu yıl tarım ve turizm sektörlerinde bazı sıkıntılar yaşandığını ancak, 2017'den ümitli olduklarını ifade eden Kocaer, 'Gelecek yıl Rusya ile yeni anlaşmalar bazı alanlarda önümüzü açmaktadır. Fakat domates ile ilgili belli bir noktaya varılmadı. Rusya ile olan turizm ilişkileri iyi gidiyor. Antalya bölgesinde yüzde 50'ye varan hareketlilikler var. Kaş, Kalkan, Patara bölgesinde özellikle yerli müşterileri, bulunduğumuz turizm alanlarına çekebilmek için 'Bu pazarda biz de varız' diyerek, İzmir, Ankara ve İstanbul'da fuarlara katılacağız. Kaş, Kalkan, Patara'yı, Kaş'ın tümünü tanıtmak maksadındayız.' şeklinde konuştu.

Kocaer, 2017 yılı içerisinde Finike-Kalkan arasındaki sahil karayolu çalışmasının başlayacağını, Kumluca, Finike, Demre'ye kadar sıcak asfalt yapıldığını kaydetti.

Demre'den Kalkan'a kadar da 2017 yılında sıcak asfalt yapılacağını ifade eden Başkan Kocaer, 'Böylece bu bölge de sıcak asfalta kavuşacak. Kasaba yolu da sathi kaplama yapılarak hizmete açıldı.' dedi.

Meclis toplantısında, Gömbe Mahallesi'nde bulunan Anadolu Meslek Lisesi Projesi komisyona havale edildi.

8-11 Aralık 2016 tarihinde Travel Turkey İzmir Turizm, 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde Uluslararası İstanbul EMITT Turizm Fuarı ve 23-26 Mart 2017 tarihinde Travel EXPO Ankara Turizm Fuarı'na katılması için Belediye Başkanı Halil Kocaer'e yetki verildi.

Kaynak: AA