Kahramanmaraş'ta Öğrencilere Eğitim Materyali Dağıtıldı

Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği ve Kahramanmaraş Kültür Tarih Turizm Platformu tarafından, Andırın ilçesinde bir okula eğitim materyali ve giyim eşyası dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Andırın İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, şehir merkezlerinde öğrencilerin ve velilerin imkanlarının çok daha fazla olması nedeniyle daha fazla kaynağa ve daha fazla materyale ulaşma şansları bulunduğunu belirtti.

Her öğrenciye imkan ve fırsat eşitliği sağlamak adına ellerinden gelen çaba ve gayreti gösterdiklerini dile getiren Akkurt, 'Zaman zaman sivil toplum örgütlerinden, bundan önce sizler gibi okullarda okumuş daha sonra iş hayatına atılmış büyüklerimizden yardımlar istiyoruz. İmam Hatip Ortaokulundaki öğrencilerimize ve diğer öğrencilerimizin de istifadesine sunulabilecek şekilde kitaplar getirdik. Bunlar küçük hediyeler. Bu hediyeler öğrencilerimizin zihni anlamda gelişimini, başarılarını yukarılara doğru çıkaracak süreçlere katkı sunacaktır, bunlara inanıyorum.' dedi.

Dernek Başkanı Ahmet Kolutek, şehirlerde yaşayan öğrencilerin eğitim ve kültür materyallerine daha kolay ulaşırken, kırsal bölgelerde yaşayan öğrencilerin detaylı olarak dezavantajlı bir durumda olduğunu söyledi.

Daha sonra, Akkurt, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Kolutek ve dernek üyeleri, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet edip hediyelerini dağıttı.

Kaynak: AA