İzmir Ve Aydın'da Halep'teki Saldırılara Tepki

İzmir ve Aydın'da sivil toplum kuruluşları, Suriye'nin Halep kentindeki saldırılarla ilgili protesto eylemi düzenledi MemurSen İzmir Temsilcisi Bina: 'Halep katliamı karşısında küresel bir ikiyüzlülük sergileniyor'.

İzmir ve Aydın'da bazı sivil toplum kuruluşları, Suriye'nin Halep kentinde sivilleri hedef alan saldırılarla ilgili protesto eylemleri gerçekleştirdi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Cuma namazının ardından Konak Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, aylardır abluka altındaki Halep'e insani yardım malzemelerinin girmesine dahi izin verilmediğini, kentte dünya tarihinin en ağır bombardımanı ve sivil katliamlarından birinin yaşandığını belirterek, rejim güçlerinin saldırılarda kimyasal silah kullandığını savundu.

Dünyanın bu manzara karşısında sessiz kalmasıyla katliamın dozunun da giderek arttığını ifade eden Bina, sözlerine şöyle devam etti:

'Halep katliamı karşısında küresel bir ikiyüzlülük sergileniyor. İslam coğrafyasını topyekün yok etmeyi amaçlayan şer koalisyonunun işgal girişimi karşısında insanlık ağır bir sınavdan geçiyor. Halep'in yok oluşuna, büyük bir açık hava mezarlığına dönüştüğüne şahitlik ediyor ve sessizliğimizle buna göz yumuyoruz. Biz Halep'teki kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüşmek, onlara her türlü yardımı etmek ve bu zulmü tüm dünyaya duyurmakla mükellefiz.'

Aydın İHH İnsani Yardım Derneği üyeleri de cuma namazı sonrası Atatürk Kent Meydanı'nda toplanarak, 'Katliama dur de', 'Halep, Musul, Arakan yalnız değildir', 'Katledilen Halep değil onurumuzdur' yazılı pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan dernek temsilcisi Serdar Şirin, Suriye'de uluslararası dayatmalara, katliamlara, baskı ile işkencelere, yokluklara, onca şehide rağmen kararlı ve destanlaşan bir direnişin devam ettiğini söyledi.

Şirin, 21. yüzyılda Halep, Arakan ve Musul'da yaşananların barbar dönemlerde gerçekleştirilen zulümleri aratmadığını vurgulayarak, 'Dünyanın gözü önünde milyonlarca insan işkence ve zulümlere maruz kalmaktadır. Bu durum karşısında, ne özgürlükçü geçinen Batı ne de İslam dünyası zulümlere ses çıkarmaktadır. İslam ümmeti olarak artık bir uyanma ve dirilme vakti çoktan gelmiştir' ifadelerini kullandı.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş ve bazı sivil toplum kuruluşları da protestoya katıldı.

Kaynak: AA