Hisarcık Kızılay Şubesi'nden Kan Bağışına Destek

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Kızılay Kan Merkezi Kütahya Şubesince yürütülen kan bağışı kampanyasına Kızılay Hisarcık Şubesi de destek verdi.

Hisarcık Kızılay Şubesi'nden Kan Bağışına Destek
Kızılay Hisarcık Şubesi Başkanı Efrail Tekin ve Başkan Yardımcısı Mustafa Şen Belediye Düğün Salonundaki kan bağışı merkezini ziyaret ederek yetkililerle görüştüler. Ziyaret esnasında kan bağışında da bulunan Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olması hasediyle kan bağışında bulunduğunu söyleyerek, Kızılay Hisarcık Şubesi olarak bağış ve desteklerinin süreceğini ifade etti.

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Sinan Dönmez, sağlığı açısından insanın hayatta en az birkaç kez kan vermesi gerektiğini söyledi.



Dönmez, “Kan bağışından sonra hücreler süratle yenileniyor. Dolayısıyla düzenli kan bağışında bulunan donelerimiz kendini daha zinde hissediyor. Özellikle tansiyon hastalarına çok iyi geliyor. Ayrıca kan yağ oranını azalttığı için kalp krizi geçirme riskini yüzde 90 oranında azaltıyor. Hisarcık ilçemiz kan bağışına ilgi gösteren ilçelerimizin başında gelmektedir. Bu vesileyle ilçe halkına çok teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA