Hasta İletişim Birimi Sorumluları Eğitimden Geçti

Bartın Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Koordinatörlüğü tarafından, Bartın Üniversitesi işbirliği ile "Hasta Odaklı Hizmet Anlayışı ve İletişim Eğitimi" düzenlendi.

Hasta İletişim Birimi Sorumluları Eğitimden Geçti
Bartın’da faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık tesislerinde Hasta İletişim Birim Sorumlusu olarak görev yapan personellerin katıldığı eğitimde Hasta Hakları İl Koordinatörü Zehra Canatan "Sağlık Bakanlığı uygulamalarını", Bartın Devlet Hastanesi Eğitim Hemşiresi Aslıhan Yılmaz "Hasta hekim iletişimini", Av.Yasemin Yalçın "Hasta hakları mevzuatını" ve Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Eda Kartal "Empati, beden dili ve stres yönetimi" konularında eğitim verdi.

Eğitimler 8 saatlik teorik ve 8’er saatlik uygulamalı olarak yapıldığını belirten Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, hastalara kaliteli hizmet sunabilmek için hasta iletişim birim sorumlularına önemli görevler düştüğünü vurguladı. Hastaları dinlemenin bile bazen pek çok sorunu daha başında iken çözdüğünü belirten Koç, "Hastaların bizlere emanet olduğunu unutmamalıyız, hastanın yüzüne bakmak, dinlemek ve tebessüm etmek dahi hastayı rahatlatır ve olası büyük problemlerin önüne geçer" dedi.

Kaynak: İHA