Halep Ve Adana'da Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Kağızman ilçesinde, Suriye'nin Halep kentindeki savaşta şehit düşen Türkmenler ve Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir yurtta çıkan yangında hayatını kaybeden öğrenciler için mevlit okutuldu ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kağızman Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Kağızman Merkez Camisi'nde okutulan mevlide, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Yakup Belen, namaz öncesinde hayatını kaybedenler için Kur'an-i Kerim okudu ve dua etti.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından konuşma yapan Kağızman Ülkü Ocakları Başkanı Sertaç Kose, Halep ve Adana'da hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Başkan Kose, 'Adana'da yüreğimizi parçalayan vahim bir olay sonucu 11 küçük öğrenci kardeşlerimiz ve 1 personel arkadaşımız ayrıca Kudüs'te de küçücük çocuklarımız maalesef hayatlarını kaybetmişlerdir.' dedi.

Şehitler, öğrenciler için mevlit okutturduklarını ve gıyabi cenaze namazını kıldıklarını hatırlatan Kose, şunları kaydetti:

'Biz Ülkü Ocakları olarak, her zaman bizlere emanet edilen öğrenci kardeşlerimizi koruyup kollamakla mükellefiz. Kağızman Ülkü Ocakları olarak, yüksek öğrenim yurdunda, Kudüst'e vatanı için canlarını seve seve veren şehitlerimize de hatimler okutup dualar ettik. Gıyabında cenaze namazı kıldık, tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet mekanları cennet yakınlarına da sabırlar diliyorum.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA