Halep Ve Adana'da Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Düzce'de, Halep'te yapılan katliamlarda hayatını kaybedenler ve Adana'nın Aladağ ilçesindeki yangında yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Düzce'de Cuma Namazı'nın ardından Düzce Üniversitesi (DÜ) Konuralp Yerleşkesi Camisi avlusunda toplanan DÜ Müslüman Öğrenciler Platformu üyeleri ve cemaat, Halep'te yapılan katliamlarda hayatını kaybedenler ve Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren 12 kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından dünya üzerinde zulüm gören tüm Müslümanlar için dua edildi.

Ardından ellerindeki pankartlar ve sloganlar eşliğinde üniversite kampüsüne yürüyen yaklaşık yüz kişilik grup, kampüs sosyal tesisleri önünde toplandı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan DÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Bilü, Halep'te bebekler, çocuklar, kadınlar, insanlık ölüyorken susmanın, duyarsızca yaşamanın her an biraz daha büyüyen bir vebale dönüştüğünü ifade etti.

'Artık buna dur denilmeli.' diyen Bilü, şöyle devam etti:

'Ayağa kalkmalı, mazlumun kardeşlerimizin yanında olmalı ve şerefimizle haykırmalıyız. Halep'in çığlığına ses vermek, ihtiyaçlarını karşılamak en asli vazifemizdir. Halep için en iyi insani yardım, kendilerini ölüm makinelerinden koruyacak teçhizat ve donanımların verilmesidir. Bununla birlikte, açlığın pençesinde kıvranan halk için insani yardım koridorunun açılmasıdır. Halep'te, dünyanın dört bir yanında ve hassaten Arakan'da yaşanan insanlık dışı katliamlar karşısında Müslümanları ve İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyoruz. Katliama dur demek için buradayız. Orada can veren kardeşlerimize ve geçtiğimiz günlerde Adana'da yaşanan faciada can veren minik yavrularımız için yüreğimiz yanarken kederli ailelerine ve yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz. Zalimleri lanetlerken, Rabbimizden onuru, şerefi ve özgürlüğü için direnen kardeşlerimize sabır ve yakın bir zafer nasip etmesini diliyoruz. İnsan zulme sessiz kaldıkça ortak olur. İnsanlık zulme sessiz kaldıkça ölür. Halep artık kalanlar için mezar, kaçabilenler için harap. Halep'i boğan bizim sessizliğimiz ve eylemsizliğimiz olmasın.'

Grup, açıklamanın ardında dağıldı.

Kaynak: AA