Genç Fotoğrafçılar 'Toroslar'da Buluşacak

Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlenen belgesel fotoğraf atölyesi kapsamında Türkiye genelinden 25 genç fotoğraf sanatçısına, profesyonel fotoğrafçılar tarafından dersler verilecek.

Antalya'nın Akseki ilçesinde 7-10 Aralık'ta gerçekleştirilecek 'Genç Fotoğrafçılar Atölyem Toroslar' belgesel fotoğraf atölyesine, yurt içi ve yurt dışından 10 profesyonel fotoğraf sanatçısı ile 25 genç fotoğrafçı katılacak.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akseki Belediyesi, Artoros Kültür ve Sanat Derneği, Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Haydi Tut Elimi Derneği, Polifonik Sanatlar Derneği ortaklığındaki 'Genç Fotoğrafçılar Atölyem Toroslar' belgesel fotoğraf atölyesinin 7-10 Aralık'ta yapılacağını söyledi.

Proje kapsamında genç fotoğrafçıların Toros Dağları'nın yaylalarında düzenlenecek sanat atölyesine katılacağını belirten Uysal, gençlere bu şekilde sanatsal beceriler kazandırılacağını ifade etti.

Gençlerin Antalya'nın İbradı ve Akseki ilçelerindeki tarihi düğmeli evleri sanat atölyesine dönüştüreceğini vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:

'Toros yaylalarında kışa girerken ve kış döneminde yaylalar ve köylerde gençlerin sayısı gittikçe azalmakta ve bölge yaşlılara bırakılmaktadır. Bu etkinlikle beraber yaşlıların ziyaretleri yapılarak düğmeli evlerde bekleyen yaşlı yüzler kendisini gülümseyen gözlere bırakacaktır. Yaşamın ve doğanın mücadelesi, felsefesi, belgesel fotoğraflarla zamanı yakalarken geleceğe aktarılmasına fırsat sunulacaktır. Tarihi düğmeli evler koruma altındadır ve anıların belgesel fotoğraflarıyla kültür envanterine de katkı sunacaktır.'

Proje Danışmanı ve Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nebiye Yaşar da gençlere yurt içi ve yurt dışından 10 profesyonel fotoğrafçının eğitim vereceğini bildirdi.

Kaynak: AA