Erdemir'deki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri

Fabrikadaki 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde grev kararı alınmasının ardından, sendika üyesi işçiler tepki amacıyla iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirdi.

Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde grev kararı alınmasının ardından sendika üyesi işçiler tepki amacıyla iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde alınan grev kararı gereği, iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını söyledi.

Eylem kapsamında, gündüz vardiyasına araçları ile veya yürüyerek gelen işçilerin tamamının, servis kullanmaya başladığını bildiren Ercan, 'Özel araçları ve yaya olarak iş yerine gelenler bu kez işçi servislerini kullandılar. Yaklaşık 50 olan işçi servisi sayısını eylem nedeniyle 80'e çıkarttık. Eylemimiz nedeniyle iş yerinde 30 dakikalık bir gecikme yaşanmıştır. Aldığımız grev kararının ardından eylemlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.' dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinde talep ettikleri rakamın abartılı olmadığını ve alınan grev kararı gereği sorumluluklarının daha da arttığını belirten Ercan, 'Biz elimizi uzattık ve sorunu masada çözmek istiyoruz. Çözüm yerimiz masadır ve bu sözleşme masada bitmelidir. İşveren bizimle masaya oturuncaya ve hakkımızı alıncaya kadar eylemlerimize, mücadelemize devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA