Denizli'ye 700 Öğrenci Kapasiteli 4 Yurt Yapılacak

Denizli'de dört ilçeye toplam 700 öğrenci kapasiteli 4 ortaöğrenim yurdu yapılacağı bildirildi.

AK Parti Denizli Milletvekili, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların 12 yıllık temel eğitimi almaları için öğrenci yurtlarının çok önemli olduğunu ve bu konuda büyük gayret gösterdiklerini belirtti.

Denizli'nin yurt ihtiyacının acil çözümü için girişimlerde bulunduklarını dile getiren Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

'Pamukkale, Merkezefendi, Sarayköy ve Honaz'a toplam kapasitesi 700 olan 4 ortaöğrenim yurdu yapılması, hükümetin 2017 eylem planı içine alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli'deki bu dört yurt için 'eğitimin ihtiyaç önceliğinde' görüşü bildirmiş ve aciliyetine dikkat çekmişti. Honaz, Merkezefendi ve Pamukkale'ye 200'er öğrenci kapasiteli 3 kız yurdu, Sarayköy'e de 100 kişi kapasiteli bir erkek öğrenci yurdu yapılacak. Hükümetimizin eylem planı içine alınan Denizli'deki 4 yurt sayesinde kız çocuklarımızın 12 yıllık temel eğitimlerini alabilmelerini sağlayarak birçok sosyal problemin önüne geçmeyi hedefliyoruz.'

Açıklamasında, sosyal ve kültürel her türlü imkanı içinde barındıracak modern öğrenci yurtlarının, çocukları okumaya teşvik edecek düzeyde olduğunun altını çizen Ramazanoğlu, yurtlar sayesinde toplumsal bir yaranın engelleneceğini belirterek, 'Erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi, eğitim öğretime dayalı olarak yaşam standartlarının artması hedeflerimiz arasındadır. Merkezefendi, Pamukkale, Honaz ve Sarayköy'de inşaatına başlanacak olan yurtlarımızın şimdiden hem öğrencilerimize hem de Denizli'mize hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA