CHP'li Heyet Yaralı Öğrencileri Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: '(Adana özel öğrenci yurdundaki yangın) Bu olayın takipçisi olacağız. Mutlaka bu olayın en ince ayrıntısına kadar açığa çıkması için gerekeni yapacağız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, 'Bu olayın takipçisi olacağız. Mutlaka olayın en ince ayrıntısına kadar açığa çıkması için gerekeni yapacağız.' dedi.

Bingöl, beraberindeki heyetle özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralanarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan iki öğrenciyi ve ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl, yaralanan çocukların hayati tehlikelerinin olmadığını, birkaç gün içinde taburcu edileceğini öğrendiklerini söyledi.

Bingöl, çok dramatik bir olay yaşandığını, 11 çocuğun hayatlarının baharında yaşamını yitirdiğini belirterek, 'Acı sadece onların ailelerinin acısının değil, herkesin acısı. 'Hepimizin, bütün Türkiye'nin başı sağ olsun' diyorum. Umut ediyorum ki bu facia bir daha yaşanmasın. Maalesef bu tür olaylar yaşandığında her fırsatta olaylarla ilgili açıklamalar yapılıyor. Tedbirlerin alınacağı söyleniyor. Ama bir süre sonra o tedbirlerle ilgili hiçbir önlem alınmadığı gibi yeni elim olaylarla karşı karşıya kalıyoruz.' diye konuştu.

Hastanede tedavi gören bir çocuğa büyüdüğünde hangi mesleği seçeceğini sorduğunu anlatan Bingöl, şöyle devam etti:

'Çocuk avukat olmak istediğini söyledi, bu cevabı çok önemsiyorum. Çünkü bu küçücük zihinde, o bedeninde yaşadığı olumsuzluğu, kaybettiği arkadaşlarının ve kardeşlerinin acısını üzerinde derinden hissettiği için hukukçu olmak istiyor. Hukukçu olup bu tür olumsuzlukları, bu tür yanlışlıklarla mücadele etmeyi şimdiden kafasına koymuş. Umut ediyorum ki yetkililer, hükümet bunlardan ders çıkarır. Sadece olayların olduğu anda koşarak gelip yaptıkları açıklamalarda sınırlı bırakmazlar. Gerekli tedbirler alınarak bundan sonra bu tür olayların yaşanmasının önüne geçilir. '

Bingöl, sosyal devlet olmanın gereğinin bu tür ihtiyaçları, mutlaka devlet eliyle gidermekten geçtiğini belirterek 'Eğer 14 yıllık AK Parti iktidarı Türkiye'de yurt ihtiyacının karşılamıyorsa, asıl sorun budur. Asıl bunu irdelemek gerekiyor. Bu olayın takipçisi olacağız. Mutlaka bu olayın en ince ayrıntısına kadar açığa çıkması için gerekeni yapacağız.' diye konuştu,

Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla miting düzenleyeceklerini hatırlatan Bingöl, Kılıçdaroğlu'nun Aladağ'daki faciayı yerinde görmek ve ailelerin acılarını paylaşmak üzere olay yerine gideceğini kaydetti.
Kaynak: AA